ByLock üzerinden "yargıyı karıştırın" talimatı

FETÖ elebaşı Gülen'in, yargıya yönelik çeşitli talimatlarının iletildiği "ByLock" mesajı ortaya çıktı Mesajda, Gülen'in yargıya yönelik "Karşı tarafı oyalayacak, birbirine düşürecek, bizle uğraşmalarına fırsat verilmeyecek fikirler üretin" ifadelerine yer verildi

Haberler 23.09.2017 - 12:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) eleba Fetullah Gülenin 15 Temmuz 2016daki darbe giriiminden önce verdii yargy kartrn talimatnn, örgüt üyelerine ByLock üzerinden ulatrld tespit edildi.

Gülen, geçen yl ocak aynda örgüte yönelik davalarda yarglamalar oyalayacak savunmalarn yaplmas ve yarg içerisinde karklklar çkartlmasna yönelik talimatlar verdi.

Örgüt üyelerine FETÖ eleba Gülenin talimatlar, ifreli haberleme a ByLock üzerinden iletildi.

Örgüte yönelik davalarla ilgili hukuki metinlerin hazrlanmasnn istenildii mesajda, Gülenin, yargya yönelik Kar taraf oyalayacak, birbirine düürecek, bizle uramalarna frsat verilmeyecek fikirler üretin. ifadelerine yer verildi.

Bir örgüt üyesinin de yaplmas gerekenlere ilikin görülerinin paylald mesajda, Avrupa nsan Haklar Mahkemesine (AHM) bavuruda bulunmak için gerekli olan iç hukuk yollarnn tüketilmesi artna yönelik kapsaml dosyalarn hazrlanmas gerektii vurguland.

- Avrupada lobi faaliyeti çars

ByLock mesajnda, Türkiyenin uluslararas alanda zor duruma düürülmesi için çalmalar yaplmas talep edildi. Bu kapsamda, AHMde ve Avrupa Parlamentosunda Türkiyede etkili bir iç hukuk yolunun kalmadna ilikin politikalar yürütülmesi gerektii kaydedildi.

Mesajda, Fransadaki gibi terör saldrlarnn çoalabilecei, göçmen akmn önlenemez ekilde artmaya devam edecei yönünde lobi faaliyetlerinin yürütülmesi istendi.

Dantay üyelii görevini yürüten eski Hakimler ve Savclar Kurulu (HSK) üyesi Muharrem Özkaya, ByLock mesajnn içeriiyle ilgili Twitterdan paylamda bulundu.

Ana Sayfaya Git