Çıldırtan beyanat!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağlı ŞUSKİ Genel Müdürlüğünün su borcunu ödemeyen abonelere gönderdiği icra tebligatı ile ilgili düzenlenen basın toplantısında Genel Müdür Mehmet Emin Özçınar'ın açıklamaları "özrü kabahatinden beter" yorumlarına neden oldu.

Haberler 23.03.2020 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Önceki süreçlerde icra ilemlerinin zengin insanlarn oturduu mahallerden balatldn söyleyen Özçnar, salgn ile mücadele döneminde ise kimse hakknda icra ileminin balatlmadn ve icra tebligatlarn ise uyar amaçl gönderildiini söyledi.

ÖZRÜ KABAHATNDEN BETER

Türkiyenin her tarafnda korona virüs salgn ile geni kapsaml önlemlerin alnd son günlerde çevre ve ehircilik Bakanlnn su kesintisinin uygulanmayaca yönündeki genelgeye ramen anlurfa Büyükehir Belediyesi USK Genel Müdürlüü tarafndan su borcu bulunan abonelere haciz tebligat gönderilerek, su faturalarnn ödenmesi istenmi, gönderilen tebligat kamuoyuna yansmt.

Yaanlanlar üzerine basn toplants düzenleyen USK Genel Müdürü Mehmet Emin Özçnarn açklamalar özrü kabahatinden beter yorumlarna neden oldu. Su borcunu ödemeyen abonelere gönderilen tebligatn bakanlk kararndan önce hazrlandn savunan Genel Müdür Özçnar, korona virüs ile salgn ile mücadele edildii dönemde hiç kimse hakknda icra ileminin balatlmadn ve gönderilen icra tebligatlarnn ise vatandan icra masraf ödememesi için uyar amac tadn söyledi. Özçnar, daha önceki süreçlerde yaplan icra ilemlerinin ise kenar mahallerden deil zengin insanlarn oturduu mahallerden baladklarn ileri sürdü.

Toplantda gergin anlar yaand

Açklamalarnn ardndan toplantda soru soran bir yerel gazeteci ile Genel Müdür Özçnar arasnda gerginlik yaand. Gazetecinin Vatandaa gönderilen uyar yazsnn içeriinde kapnn açlaca, içeri girilecei, yatak odasna kadar gidilecei gibi ifadeler olduunu ileri sürmesi gerginlie neden oldu. Özçnar, tebligatta kullanlan ifadeleri eletiren basn mensubuna tepki gösterdi.

Toplantnn sona ermesi ile gerginlik de sona erdi.

Ana Sayfaya Git