C4'ten daha etkili, yıkıcı!

Diyarbakır'da 80 kilo PETN patlayıcı ele geçirildi. C4'ten daha etkili olan patlayıcının İstanbul'a götürülmek üzere olduğu yönündeki ihbar üzerine, bir mobilyacı atölyesinde ele geçirildi.

Haberler 20.02.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüzlerce kiinin ölümüne neden olabilecek terör saldrs için hazrlanan C4ten daha etkili ve ykc olan 80 kilo PETN patlayc, Diyarbakrda ele geçirildi. Patlaycnn stanbula götürülmek üzere olduu yönündeki ihbar üzerine, ele geçirildii bildirildi.

HBAR ÜZERNE OPERASYON

stanbula patlayc madde götürülecei istihbaratn alan Diyarbakr polisi, bu bilgiler dorultusunda, önceki gün bir mobilya atölyesine operasyon düzenlendi. Operasyonda, yatak bazalar içerisine gizlenmi, 89 paketten oluan ve C4 tipi patlaycdan daha güçlü olduu belirtilen 80 kilo PETN tipi patlayc ile birlikte, 4 el bombas, el yapm elektrikli patlama kapsülü ve çok sayda mühimmat ele geçirildi.

BASINA PATLAYICI SERGLEND

Yaplan operasyonda ele geçirilen patlayclar ve mühimmatlar dün Diyarbakr Emniyet Müdürlüü bahçesinde sergilendi. Sergilenen patlayc ve ele geçirilen mühimmatlarla ilgili Emniyet Müdürlüünden yaplan yazl açklamada, u bilgiler verildi:

L EMNYET MÜDÜRLÜÜ AçIKLADI

limiz genelinde bölücü terör örgütü mensuplarna yönelik olarak yaplan çalmalar kapsamnda 18.02.2017 ilimizde faaliyet gösteren bir mobilya atölyesine yönelik olarak Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ve Kaçakçlk Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri tarafndan operasyon düzenlenmitir. Mobilya atölyesinde kamyona yüklenen bazalarda kaçakçla müessir malzemelerin olduuna yönelik alnan bilgilere istinaden; bazalarn yüklendii mobilya atölyesinde ve bazalarn yüklenildii kamyon içerisinde yaplan arama neticesinde; 40 adet baza içerisinde bantlara sarlm vaziyette 89 adet toplam 80 kilogram PETN tipi patlayc (RDX ve C4 tipi patlaycdan güçlü), 4 adet el bombas, 6 adet el yapm elektrikli patlatma kapsülü, 2 adet alcs ve vericisi bulunan anahtar sistemi, 1 metre uzunluunda infilakl fitil, 2 adet pil ele geçirilmitir.

10 K GÖZALTINA ALINDI

Konu ile alakal olarak Diyarbakr ilimizde yaplan çalmalarda 10 üpheli ahs yakalanm, 6 ahs bilgi almalar yaplarak serbest braklm, 4 ahs gözaltna alnmtr. Devam eden çalmalarda Diyarbakr ilindeki üpheli ahslarn patlayc maddenin sevk edilecei stanbul ilindeki irtibatlar deifre edilerek; stanbul l Emniyet Müdürlüü ile gerekli koordinasyon salanarak olayla ilgili dier üphelilerin yakalanmasna yönelik operasyonlar devam etmektedir. Terör ve terör örgütlerine kar vatandalarmzn can güvenliini salamak amacyla verilen terörle mücadelemiz kararllkla devam edecektir.

Ana Sayfaya Git