Caddeler göle döndü

Kentte iki gündür etkisini sürdüren sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinde yağış nedeniyle bazı yol ve alt geçitleri su bastı. Yağışın etkili olduğu merkez Yenişehir ilçesindeki Şehitlik Caddesi'nin bir bölümü, kanalizasyon borusu patlayınca trafiğe kapatıldı. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) ekipleri, caddede suyun tahliye edilmesi için çalışma başlattı.

Haberler 19.03.2020 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda iki gündür aralklarla etkili olan saanak nedeniyle baz caddeler göle döndü, alt geçitleri su bast. ehitlik Caddesinin bir bölümü, kanalizasyon borusu patlaynca geçici olarak trafie kapatld.

Kentte iki gündür etkisini sürdüren saanak ya hayat olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinde ya nedeniyle baz yol ve alt geçitleri su bast. Yan etkili olduu merkez Yeniehir ilçesindeki ehitlik Caddesinin bir bölümü, kanalizasyon borusu patlaynca trafie kapatld. Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) ekipleri, caddede suyun tahliye edilmesi için çalma balatt.

BSML SULAR ALTINDA

Bismil ilçesine 15 kilometre mesafede ki Tepe Mahallesinde meydana gelen su baskn vatandalar zor durumda brakt. Ahr ve evleri su bast. Maddi hasarn meydana geldii selde herhangi bir can kaybnn yaanmamas ise sevindirdi.

Bismil Tepe Mahallesinde dün gece yarsndan itibaren balayan saanak yamurdan dolay birçok ev su altnda kald. Tepe Mahallesi sakinlerinde ehmus Özaydn, en ufak bir yata bile evlerinin su aldn söyledi. Özaydn, Her sene en ufak bir yata bile evimiz sular altnda kalyor. Ayn ekil uan Tepede birkaç sokak göle dönmü durumda. Mahalle sakinleri sokaklarda yürüyemez hale geldi. Evlerimizdeki suyu kendi imkanlarmzla boalttk. Ben burada tüm yetkililere seslenmek istiyorum, bir an önce bu maduriyetimizi gidersinler dedi.

SVEREK BÖLGES FELç

Siverek ilçesinde, saanak ve dolu sonras meydana gelen su basknnda 30 büyükba hayvan telef oldu.

Gece saatlerindeki saanak ve dolu, ilçede yaam olumsuz etkiledi. Saanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintilerinin olutuu ilçe merkezi, dolunun etkisiyle ksa süreli beyaza büründü.

Dolu nedeniyle baz vatandalar, araçlarn akaryakt istasyonlar ve kapal alanlara çekerek korumaya çalt.

Siverek-çermik kara yolu su takn nedeniyle bir süre trafie kapand. anlurfa-Diyarbakr kara yolunda trafik kontrollü saland.

Saanak ve dolu sonras Frat Mahallesinde meydana gelen su baskn nedeniyle 30 büyükba hayvan telef oldu.

Belediye Bakan Yardmcs Cumali Karavar, olay yerine giderek ekiplerin yürüttüü çalmalar yerinde inceledi.

CEVZ BÜYÜKLÜÜNE DOLU

Mardinde iki gündür etkili olan yan ardndan bu sabah saatlerinde ceviz büyüklüünde dolu yad.

Kentte 2 gündür etkili olan saanak, yaam olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinde balayan yamur, yerini doluya brakt. Aniden bastran dolu yana hazrlksz yakalanan vatandalar ve sürücüler de zor anlar yaad. Ksa süreliine yaan ceviz büyüklüündeki dolu ya meyve aaçlar ve ekili alanlarda zarara yol açt. Dolu yandan dolay vatandalar, zarar görmemesi için araçlarn bez ve kartonlarla kapatt.

Kzltepe ilçesinde su basknlar sonras Mardin Büyükehir Belediyesi ekiplerince, boaltma ve temizleme çalmas yapld. Kzltepe Organize Sanayi Bölgesi mevkisinde selde aracnda mahsur kalan bir kii itfaiye ekiplerince kurtarld. Kimi yerlerde oluan sel nedeniyle 10 krsal mahallenin yolu zarar gördü ve ulama kapand. AFAD ekiplerince çalma balatld örenildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüü, Dou ve Güneydou Anadolu Bölgelerinde yan Perembe günü de etkili olacan açklad. Açklamada, Yaplan son deerlendirmelere göre, Güneydou Anadolu ile Dou Anadolunun güneyinde çok kuvvetli, yer yer iddetli saanak ya, rakm bin 500 metre ve üzeri yerlerde ise karla kark yamur ve kar ya beklendiinden sel, su baskn ve ulamda aksamalar gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmaldr denildi.

Ana Sayfaya Git