Çakıcı'ya 1 yıl 8 ay hapis!

Alaattin Çakıcı'ya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ifadeleri nedeniyle "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret" ve "tehdit" suçlamalarıyla yargılandığı davada 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Haberler 12.10.2021 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesindeki durumaya taraflarn avukatlar katld.

Durumada söz alan çakcnn avukat Gökhan Klç, müvekkilinin hastanede olduunu, bu yüzden durumaya katlamadn belirterek, çakcnn hastane yat kaytlarn mahkemeye sundu.

Klç, müvekkilinin son savunmasn mahkeme huzurunda yapmak istediini, bir sonraki celsede durumada olacan beyan etti.

Müvekkiline yüz yüzelik ilkesi gerei mahkemede savunma yapma hakk tannmas gerektiini kaydeden Klç, salk mazeretinin kabulünü talep etti.

Klçdarolunun avukat Celal çelik de sann bir önceki celsede de ayn mazeretlerde bulunduunu, bu tutumun yarglamay uzatmaya yönelik olduunu öne sürdü.

Bilinçli olarak durumann uzatlmaya çalldn savunan çelik, Sank, artl tahliye hükümleri kapsamnda serbest braklmtr. Verilen karar neticesinde ve kararn kesinlemesinin ardndan sann cezaevine girmesi söz konusudur. Mahkemenin dosyay hükme balamasn talep ediyoruz. ifadelerini kulland.

Duruma savcs da sank avukatnn taleplerinin durumay uzatmaya yönelik olduunu belirterek, hükmün açklanmasn istedi.

Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi, sank çakcya kamu görevlisine kar görevinden dolay alenen hakaret suçundan 6 ay, tehdit suçundan da 1 yl 2 ay hapis cezas verildiini açklad.

Mahkeme, takdiri indirim uygulamad.

- Soruturmann geçmii

Ankara Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianamede, Alaattin çakcya ait sosyal medya hesabndan 17 Kasm ve 18 Kasm 2020de paylalan açklamalarda müteki Klçdaroluna kar hakaret ve tehdit suçlarnn ilendii belirtilmiti.

ddianamede, kamu görevlisine kar görevinden dolay alenen hakaret ve tehdit suçlarn zincirleme iledii iddiasyla Alaattin çakcnn cezalandrlmas talep edilmiti.

Ana Sayfaya Git