Çalışma Bakanı Selçuk istihdam destek paketlerini açıkladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliği ile ilgili iş insanlarına sunulan teşvik programlarını açıkladı. Selçuk, "2004 yılından bu yana işverenlerimize 149 milyar liralık destek sağladığımızı da ifade etmek isterim. Biz devlet olarak hep yanınızda olmak istiyoruz. Yeter ki siz ülkemizin kalkınması ve refahı için çalışmaya devam edin" dedi.

Haberler 16.03.2019 - 12:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Büyükehir Belediyesi ile stanbul Valiliinin ev sahipliinde; Cumhurbakanl himayelerinde, Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii Bakanl ibirliinde Türkiyede balatlan stihdam Seferberlii 2019 stanbul Bulumas Haliç Kongre Merkezinde gerçekletirildi. Programa Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, stanbul Büyükehir Belediye Bakan ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Bakan Aday Mevlüt Uysal, stanbul Valisi Ali Yerlikaya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB) Bakan M. Rifat Hisarcklolu, çok sayda i insan katld.

STHDAM SEFERBERLNE HIZ KESMEDEN DEVAM EDYORUZ

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbakan Erdoan tarafndan 2 yl önce balatlan istihdam seferberliinin geldii noktay u sözlerle anlatt: Seferberlie hz kesmeden devam ediyoruz. Ve Cumhurbakanmza geçen ay verilen 2,5 milyon ilave istihdam sözümüzü de yerine getireceimize inanyoruz. Burada bakanlarmz da bu sözün tutulmaya balandndan bahsettiler. verenlerimizin Nisan aynn sonuna kadar salayaca her ilave istihdam için 3 ay boyunca prim ve vergilerin yan sra ücreti de devlet olarak biz karlayacaz. Eer artlar karlanrsa 9 ayda prim ve vergileri ödemeye devam ediyoruz. Bu yeni tevikin de ortaya koyduu gibi devlet hem sizlerin yannda hem de vatandalarmzn i bulabilme imkanlarn arttrmak için de hiçbir fedakarlktan kaçnmyor. verenlerimizle birlikte yapmamz gereken elimizi tan altna koymak ve sorumluluk almaktr. stanbulda iveren olmak bir gayretin, azmin, mücadelenin sonucudur. Ve siz de bu sorumluluu aldnz için stanbulda i insan olarak devam ediyorsunuz.

TEVK PAKETLERNDE NELER VAR?

Devletim tüm imkanlarn seferber ederek oluturduunuz tevik paketleri karsnda da iverenlerimiz istihdam en üst düzeyde göstererek bizlere milli ve yerli durularn bir iareti olacan gösteriyor diyen Selçuk, tevik paketlerinin içeriini u sözlerle açklad:

Mevcut çalanlara ilave olarak ie alnan her bir sigortalnn asgari ücret düzeyinde tüm prim ve vergilerinin de 12 ay boyunca karlamakta devam ediyoruz. 2016da baladmz asgari ücret destei bu sene de devam ediyor. Bu sene bir art saladk bu uygulamaya. Geçen sene 9 ay olarak uygulanmt, bu sene 12 ay olarak uygulanacak. Ek olarak 500 ve üzeri çalanlara 101 lira fakat daha küçük iletmelere asgari ücret desteimizi arttrarak 150 lira asgari ücret destei veriyoruz. Prim esas kazanc üzerinden 5 puan prim indirimimiz, çalan bana 128-960 lira arasnda iverenlerimizin yükünü hafifletiyor. Bu 5 puana ilaveten 51 ilimizde ve 2 ilçede faaliyet gösteren iverenlere prim esas kazanç alt tutar üzerinden 6 puan indirim daha yapmaktayz. Ksa çalma bedeli ile iverenlerimizin geçici süreli çalmalar azaltma durumunda da bavurmalarna imkan tandk.

KUR OLARAK DA SZLERE DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEZ

Nitelikli i gücü ihtiyac anlamnda KUR olarak i insanlarna destek olmaya devam ettiklerini söyleyen Selçuk, Mesleki eitim ve beceri gelitirme ibirlii projesi kapsamnda nitelikli i gücü yetitirmek için de mesleki eitim kurslar düzenliyoruz. 8 ay boyunca da buradaki kursiyerlerin tüm ücretlerini ve primlerini karlyoruz. sizlik ödenei alanlar ile kadn, genç, engelli ve mesleki yeterlilik belgelerini veya i ba eitimini bitirenlerin istihdam durumunda da çok daha fazla sigorta, prim indirimimiz bulunmaktadr diye konutu.

2004 YILINDAN BU YANA VERENLERMZE 149 MLYAR LRALIK DESTEK SALADIK

insanlarnn her zaman yannda olacaklarn kaydeden Selçuk, u sözlerle konumasn tamamlad: Tevik belgesi olan iverenlerimizin 1-5 bölgede 525 lira tutan sigorta primlerinin iveren listesinin tamamn, yine 6nc bölgeyse 883 lira tutan sigorta primlerini içi ve iveren listesinin tamamn karlamaktayz. Yurt dna içi götürenlere Genel salk sigortas primlerinde 5 puan indirim, AR-GE faaliyetleri yürüten iletmelere, kültür, yatrm, geliim belgesi olanlara sigorta priminden yarya kadar indirim gibi birçok bakanlmzla da ibirlii ile sürdürdüümüz teviklerimiz de devam etmektedir. Tüm bu teviklerden yararlanan iletme ve çalan saymz da gün geçtikçe artacana inanyoruz. 18 ayr tevik uygulamamz mevcut. 1,7ye yakn iverenimiz ve 11 milyondan fazla sigortalmz hali hazrda destek alyor. 2004 ylndan bu yana iverenlerimize 149 milyar liralk destek saladmz da ifade etmek isterim. Biz devlet olarak hep yannzda olmak istiyoruz. Yeter ki siz ülkemizin kalknmas ve refah için çalmaya devam edin.

EKONOMDE YAANAN SIKINTIYA KARI MEYDAN OKUMAK GÖREVMZDR

stihdam seferberlii için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirten stanbul Büyükehir Belediye Bakan ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Bakan Aday Uysal, Ekonomide yaanan skntya kar meydan okumak, mücadele seferberlii yapmak görevimizdir. Bu mücadeleyi yaparken de stanbullu iverenler olarak burada ki fonksiyonumuz görevimiz bellidir. Bu seferberliin; ülke genelinde yaygnlamasna ve sahiplenilmesine önemli bir katk salayacan düünüyorum dedi.

STHDAM TEVYLE LGL CAZP PAKETLER AçIKLANDI

stanbul Valisi Ali Yerlikaya, Cumhurbakanmz yeni bir yatrm ve istihdam seferberliiyle ilgili 2019 da güzel hayrl bir balangç yapacaz diye hedefi belirledi. Aile çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlmz yani hükümet olarak kymetli bakanmz ve Odalar ve Borsalar Birliimizle beraber, sektörle ilgili cazip paketler açkladlar diye konutu.

YEN TEVKLER VERENN ELN DAHA DA KOLAYLATIRACAK

Müstakil Sanayici ve adamlar Dernei (MÜSAD) Bakan Abdurrahman Kaan, teviklerle ilgili, Bugün yeni tevikler i verenin elini daha da kolaylatracak ve yeni istihdam kaplar açacaktr. imdi artk bizlere düen yeni yatrmlar yapmak daha fazla insana i kaps olmak. insanlar olarak bizlere daha fazla gayret etmek adna görevler düüyor diye konutu.

BU TEVKLER DAHA ÖNCE Hç ALMADIIMIZ TEVKLERDR

TOBB Bakan M. Rifat Hisarcklolu, ise, Bakanlarmzn icrac ve vizyoner yaklamlar sayesinde, yeni, kapsaml ve cesur bir tevik paketi hazrland. Yeni istihdam yapacaklar için daha önce, bugüne kadar hiç olmayan, maa destei ve sonrasnda da vergi ve prim indirimi geldi. Kardelerim bu, bugüne kadar almadmz, daha önce bize verilmeyen bir tevikti. Yeni ie balayan bir kardeimizin üç ay boyunca ald maalarn her türlü yükümlülüü devlete. Üç aydan sonra da dokuz az boyunca sadece net ücret ödüyoruz diyerek verilen tevikin önemine dikkat çekti.

Ana Sayfaya Git