Çalık, acılı ailelerle görüştü

Çalık, Şırnak'ta ruhsatsız kömür ocağında meydana gelen göçük sonucu hayatını kaybeden işçilerin ailelerini ziyaret etti.

Haberler 20.10.2017 - 08:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Öznur çalk, rnakta ruhsatsz kömür ocanda meydana gelen göçükte yaamn yitiren içilerin ailelerini ziyaret ederek, basal diledi.

çalk, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Vali Mehmet Akta, AK Parti rnak l Bakan Halil brahim Erkan ile ruhsatsz kömür ocanda meydana gelen göçükte hayatn kaybeden Ylmaz ve Mesut Marur, Yüksel Uur, Abdullah Kaya ve Mehmet zerin ailelerine taziyede bulundu.

çalk, ailelere, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Babakan Binali Yldrmn taziyelerini ve selamlarn iletti.

Ziyarette Ylmaz ve Mesut Marurun babas Ömer Marur, Allaha çok ükür bugüne kadar hiç kimse benim çocuklarmdan ikayetçi olmad. Benim çocuklarmdan herkes memnundu o benim için yeterlidir. Allah verdi Allah ald onlar. Kaderde sevdii arkadalaryla birlikte ayn yerde vefat etmek varm. ifadesini kulland.

Daha sonra rnak Devlet Hastanesine geçen çalk ve beraberindekiler, göçükte yaralanan Sddk Kabaka geçmi olsun ziyaretinde bulundu.

KÖMÜR OCAINDAK GÖçÜK

rnak Valilie geçen çalk ve beraberindekiler, Valilik Toplant Salonunda basna kapal düzenlenen toplantya katld.

çalk, toplantnn ardndan gazetecilere yapt açklamada, Cumhurbakan Erdoann talimatyla rnakta olduklarn belirterek, öyle devam etti:

Kazann olduu andan itibaren Sayn Valimiz ve buradaki emniyetimiz, jandarmamz hemen ayn anda kazann olduu yere gitmilerdir ve kazann olduu andan itibaren de bölgeye UMKE, AFAD ve 112 Acil salk ekiplerimiz ayn anda sevk edilmi, çevredeki maden ocaklarnda çalan içilerimizin de yardm ettii kurtarma çalmalaryla maalesef 7 içimiz göçükten çkartlarak bölgede hazr bekletilen ambulanslarla rnak Devlet Hastanesine kaldrlm. Maalesef 7 içimizi kurtaramamz ve kaybetmiiz. rnak Cumhuriyet Basavcl olayn ertesi günü göçükle ilgili soruturma balatt. Valimiz de ilk andan itibaren konular takip etmektedir.

Enerji Bakanl ve Sosyal Güvenlik Bakanlna bal bürokratlarn olayla ilgili kentte konuyu yakndan takip ettiklerine iaret eden çalk, böyle hadiselerin bir daha yaanmamas için gerekli tedbirlerin alnacan sözlerine ekledi.

rnakta kaçak faaliyet gösteren kömür ocanda önceki meydana gelen göçükte 7 içi hayatn kaybetmi, 1 kii yaralanmt.

Ana Sayfaya Git