Çalım'a son görev

Şehit Sözleşmeli Er Mustafa Çalım, son yolculuğuna uğurlandı.

Haberler 29.04.2021 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakn kuzeyinde gerçekletirilen Pençe- Yldrm Harekatnda PKKl teröristlerle çkan çatmada ehit olan Piyade Sözlemeli Er Mustafa çalm (22), memleketi Osmaniyede topraa verildi.

Uçakla Adana Havalimanna getirilen ve karayoluyla dün gece saatlerinde Osmaniye Devlet Hastanesi morguna konulan ehit Piyade Sözlemeli Er Mustafa çalmn cenazesi, helallik alnmak üzere ilk olarak Dumlupnar Mahallesindeki baba evine götürüldü. Türk bayrana sarl tabutu gören anne Zeynep (49) ve baba brahim çalm (46) ile kardeleri Asiye (21), Kübra çalm (11) ve yaknlar gözyalarna bouldu.

TÖREN DÜZENLEND

Silah arkadalarnn omzunda tanan ehidin naa, ardndan törenin yaplaca Osmaniye Merkez Asri Mezarlk Camiine getirildi. Burada düzenlenen törene Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yank, Vali Erdinç Ylmaz, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutan Tugeneral Alparslan Klç, milletvekilleri, askeri erkan, ehidin yaknlar ve vatandalar katld. Öle namazna müteakip, l Müftüsü Ali çakmakn kldrd cenaze namaznn ardndan, bekar olan ehit Mustafa çalmn askerlerin omzuna alnan cenazesi, defnedilmek üzere Osmaniye ehitliine götürüldü.

BAKAN YANIK, ALEY TESELL ETMEYE çALITI

ehidin cenazisi törenin ardndan askerlerin omuzunda tanp, cenaze aracna konuldu. Bu srada ehit Mustafa çalmn annesi ve kz kardeinin koluna giren Bakan Yank, basal dileyip, teselli vermeye çalt. ehit Mustafa çalm, Osmaniye ehitliinde gözyalar arasnda topraa verildi.

Ana Sayfaya Git