Cami kapanmasın Pavyon kapansın!

Her gün yüzlerce Müslüman’ın ibadet ettiği Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki Akkaya M.T.A Camii’nin hemen bitişiğindeki bar'a "turizm ruhsatı" verilirken, "kadrolu imam" olduğu iddiasıyla caminin, tabelası indirildi.

Haberler 06.12.2016 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Peygamberler ve Sahabeler ehri olarak bilinen Diyarbakra hiç yakmayan görüntülere Söz Haber ekibi ulat.

Yeniehir ilçesi Aliemri 5. sokakta bulunan Akkaya Maden Tetkik Arama Camiinin hemen yannda ve sarho insanlarn girip çkt avaz avaz bardklar pavyonun bulunmasndan dolay caminin kapatlacak dedikodular cami cemaatinin tepkisine neden oldu.

Cami cemaati caminin kapatlmamas gerektiini bunun yerine pavyonun kapatlmas gerektiini belirterek Söz haber ekibine açklamalarda bulundular.

Allahtan baka kimse bu camiyi kapatamaz

Cami cemaatinden olduunu belirten Fahri Teke imdi ben bunu diyorum, siz geldiniz bende camiye geldim hocann odasna gittim baktm ki arkadalar gelmi her halde bilgi alacaklar cami hakknda. Bilgi nedir? Söylenti var ki cami kapanacak, bende dedim ki bu Ak partinin döneminde eer cami kapansa Ak Parti kapatmaz. Allahtan baka hiç kimsenin gücüde yoktur cami kapatmaya, biz Müslüman olarak, cemaat olarak bunu asla kabul etmiyoruz. Yalnz Vali beyden bunu istiyoruz, Vali bey bizim camimize sahip çksn önce Allahtan istiyoruz sonra Vali beyden istiyoruz ve büyükehir belediye bakanndan da ondan rica ediyoruz bizim camimize sahip çksn kapatmas için asla kabul etmiyoruz. Ben bir vatanda olarak bir komu olarak ben geldim hocay ziyaret etmeye burada size rastladm. Bu caminin kapanma meselesi benim zoruma gitti ben bu caminin kapanmamas için tekrar vali beyden ve belediye bakanndan rica da bulunuyorum benim lafm o kadar diyerek caminin kapanmamasn dilediklerini belirtiler.

Biz camilere muhtacz

Cami cemaatinin kendisinden rica da bulunarak fahri imamla davet edilen emekli mam Salih Akdemir ise Ben emekli bir imamm ben buraya Allah rzas için gelmiim, namaz kldrmak için cami cemaati beni çardlar dediler ki Allah için bu caminin cemaatsiz kalmamas için Allah için ben burada namaz kldryorum. Benim de ricam Vali beyden budur, camimizin kapanmamas için biz rica ediyoruz, arkadalarn hepsi yani cemaat her zaman söylüyorlar bu cami gereklidir çünkü bu mahallede hiç cami yoktur. Biz camilere muhtacz, her zaman istiyoruz ki gelsek burada namazmz klsak hem de biz her zaman dinimize namazmza balyz istiyoruz ki bu cami daimi burada kalsn kapanmamas için biz yetkililerden rica ediyoruz bata Sayn Valimizden hem de büyükehir belediye bakanmzdan dedi.

Gücü yeten varsa gelsin kapatsn

smini ve görüntüsünü vermek istemeyen caminin yannda esnaflk yapan kii ise neden cami kapatlyor cami kapatlacana bu pavyon kapansn, nerde görülmü pavyon yüzünden cami kapatlyor. Nerde bu yetkililer neden bu ie bir el atmyor biz bu camimizin kapatlmasna asla ve asla müsaade etmiyoruz etmeyeceiz de gücü yeten varsa gelsin kapatsn Allahtan baka hiç kimsenin Diyarbakrda cami kapatamaz herkes bunu böyle bilsin diyerek tepkisini dile getirdi.

Hem Cami yannda hem okul

Vatandalar çileden çkmasna sebep olan gazinonun sokak arasnda olmas ve her gün yar çplak kadnlarn gelip geçmesi büyük tepki çekiyor. Sarho insanlarn silahl-sopal kavgalarnn eksilmedii gazinonun ruhsatnn Kültür Bakanl tarafndan, Turizm ruhsat verildii örenildi. Cami bitiiinde olmasnn dnda Yeniehir lköretim okuluna da sadece 80 metre mesafede olmas olayn vahim boyutunu gösteriyor.

Ana Sayfaya Git