Cami Merkezli Bir Hayatımız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geleceğin inşasında, dün olduğu gibi bugün de cami merkezli bir hayatın özendirilmesi ve teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 05.10.2018 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Camiler ve Din Görevlileri Haftas nedeniyle düzenlenen törende yapt konumada, Nasl kökleriyle irtibat kopan bir aacn ayakta kalmas mümkün deilse, medeniyet deerleriyle ba zayflayan bir toplumun da varln sürdürmesi imknszdr. Gelecein inasnda, dün olduu gibi bugün de cami merkezli bir hayatn özendirilmesi ve tevik edilmesi gerekir. dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Cumhurbakanl Külliyesinde, Camiler ve Din Görevlileri Haftas dolaysyla düzenlenen etkinlikte din görevlilerine hitap etti. Erdoan, ilk olarak Batman krsalnda, zrhl askeri aracn geçii srasnda PKKl teröristlerce yola tuzaklanan el yapm patlaycnn infilak ettirilmesi sonucu ehit olan 7 asker için Bugün Batmanda 7 askerimizin ahadetini anmadan geçemeyeceim. Bu gelimeler dümanmza kar kinimizi daha da artrmaktadr. Terörle mücadelemizi hiç aksatmadan, kararllkla sürdürüyoruz, sürdüreceiz. ehitlerimizin, gazilerimizin kanlarn yerde brakmayacaz diye konutu.

ALMANYADAK CAMNN AçILII

Cumhurbakan Erdoan, darbe giriimi gecesi okuduklar salelarla darbeye kar halk çaran tüm din görevlilerine teekkür etti. Almanyann Köln kentinde cami açtklarn hatrlatan Erdoan, Almanlar, bu camimizi youn ekilde ziyaret ediyorlar. Gerçekten bu ziyaretten memnun oldum. Temenni ederim ki birçoklarnn da hidayetine vesile olur. Eser müessiri ile zengindir. O ilin valisi, belediye bakanna da gelmi, geçmi hepsine teekkür ediyorum dedi.

CAMLERMZN KAPILARININ AçIK OLMASI GEREKR

Bütün camilerimizin kaplarnn açk olmas gerekir diyen Erdoan, unlar söyledi:

Hocalarmzn imam, müezzin beraber i bölümüyle kaplarn açk olmasn salamas lazm. çünkü bu milletin eninde sonunda toplanaca yer camilerdir; ancak bunu sevdirmemiz baarmamz lazm. Biz de üzerimize düeni yapacaz. Kölndeki konumamda kadnlarmza camilerin kapsnn açk olmas gerektiimi söyledim. Bir hanmefendi bu konudan çok mutlu olduunu söyledi. Beni ve arkadam Kayseride camiye sokmadlar, biz de kapnn dnda namazmz kldk dedi. Camilere kadnlar giremez diye bir hadis ayet mi var? Ben ne okudum ne gördüm ne duydum ne biliyorum. Artk bu yanl tabularn yklmas lazm. Bunu bata Diyanet leri Bakannn yürütmesi lazm. Bunlar aacaz. Garip eylerle kar karya kaldk. Bir diyanet ileri bakan yardmcmz kadnsa Bunlar atk demektir. Ecdadmza bile baktmzda camilerin tepelerinde kafesler vardr. Niye koyulmutur bunlar? Hanmlarmz camilere gelsin, diye. çocuklarmzn, kadnlarn ayaklarn camiye altracaz. Böylece cami Müslümanlarn cem olduu yerdir, bunu bu ekilde ilan edeceiz. Bu admlar atacaz, baka çaremiz yok. Eer biz konumazsak eer o zaman birileri çkyor, onlar konumaya balyor. Onlar konutuu zaman meydan onlara kalyor. Yanlm var ise beni de uyarn.

KAPATILMAYLA KARI KARIYA KALDIK, GEREKçES RTCAYDI

Türkiyenin, basklarn dayanlmaz boyutlara ulat, zor dönemleri de unutmadn kaydeden Erdoan, Ahrlarda gizli sakl Kuran- Kerim öretildiine ahit olduk. Baörtüsü takt için evlatlarmzn üniversite kaplarndan geri çevrildii, imam hatip okullarnn kapsna kilit vurulduu sahneleri gördük. Ama imdi çkm bakyorsun ezandan, Kurandan bahsediyor. Sen ne anlarsn ezandan, Kurandan? Dürüst ol, samimi ol. Sadece milleti aldatmak için bir taraftan ezan, Kuran diyeceksin. Onunla onu bir araya getirme. Zaman zaman cenaze namazlarnda görünme suretiyle kalkp, bu milleti aldatmaya kalkma. Bu millet artk o mazideki dönemde deil. Bunlar geride kald, tarih oldu. Milletin inancnn bizzat bu ülkenin kimi idarecileri tarafndan irtica sayld günleri yaadk. Bundan dolay yarglandk. Güçlü bir iktidar partisi olmamza ramen kapatlma ile kar karya kaldk. Gerekçesi neydi? rtica. Nerede? Bu ülkede. Bunu yaadm ve o dönem bu ana muhalefetin bandaki zat, Ankarada da yarg mensuplar varm diye açklamalar yapt. Bunlar gördük dedi.

GENçLERMZN AYAKLARI GÜN GEçTKçE CAMLERDEN çEKLYOR

Yeni iletiim araçlarnn günlük hayatn merkezine oturduu, garip dönemin içinde olunduunu belirten Erdoan, Teknolojik imkanlar bir taraftan hayatmz kolaylatrrken dier taraftan da insani ilikilerimize büyük zararlar veriyor. Bugün birçoumuzun telefona ve televizyona ayrd zaman inann evine, eine, çocuuna, anne ve babasna ayrd zaman aabiliyor. Sadece sosyal ilikilerimiz deil, dini yaantmzda bu süreçten etkileniyor. Gençlerimizin ayaklar gün geçtikçe camilerden daha fazla souyor. Maalesef ülkemizin pek çok yerinde cami cemaatimizin ya ortalamasnn artmasnn saysal bakmdan da azalmasnn sebebi budur. FETÖ ve DEA gibi yaplarn topluma sirayet edebilmesinin nedeni de yine manevi boluklarn ilgili kurumlarmz tarafndan doldurulamamasdr. ayet gençler yaadklar savrulmalarn çözümlerini hemen yan bandaki camilerde deil baka yerlerde aryorlarsa ortada yanl giden bir eyler vardr. Camiler yüce Rabbimizin yeryüzündeki tecellisidir diye konutu.

NAMAZ KILDIRMAKLA DN GÖREVLS KARDEMN SORUMLULUU BTMYOR

mamlk ile müftülüün her eyden önce gönül ve sevda ii olduunu kaydeden Erdoan, Namaz kldrmak için cemaatinin önüne geçen her kardeimin sadece o namazn deil arkasnda saf tutan insanlarn dier skntlarn, dertlerini de üstleniyor demektir. Yani namaz kldrmakla din görevlisi kardeimin sorumluluu bitmiyor. Bilakis hayata dair dier sorumluluklarda balyor. Mahalledeki madurlar, aileler arasndaki sorunlar, gençlerin yaad sknt ve bunalmlar herkesten önce o mahallenin cami görevlisinin meguliyet alanna girer. mam kardeim cemaati ile hemhal olmal. Onlara dert ortakl etmeli. mam kardelerimiz mahallesini, müftülerimizde ilini ve ilçesini bir arada tutmaldr dedi.

KARANLIK GÜNLERN TEKRAR YAANMASINA MÜSADE EDEMEYZ

Din görevlilerinin ötekiletirici ve insanlarn bir kesimini dlayc ifadelerden uzak durmas gerektiini vurgulayan Erdoan, Bu ülke senelerce mezhep, etnik temelli kavgalar yaad. Birileri aramzdaki farkllklar kayarak bizi birbirimize düürmeye, komuyu komuya krdrmaya çalt. 1970lerin sonunda kimi ehirlerimizde bu proje maalesef baarl oldu. Müslüman ayn delikten ikinci kez srlmaz. Bizler de o ac günlerin, o karanlk günlerin tekrar yaanmasna müsaade edemeyiz. Bu konuda siz kardelerime önemli görevler düüyor diye konutu.

SZLER MAMSINIZ, FETÖNÜN MAMI DEL

Son yllarda birçok provokasyonun sosyal medya üzerinden yapldn kaydeden Cumhurbakan Erdoan, sözlerini öyle tamamlad:

Biz tüm kamu görevlilerimize bu mecralar son derece dikkatli kullanmalar gerektii her frsatta dile getiriyoruz. Özellikle Diyanet personelimizin kendilerini sosyal medyann girdabna kaptrmamalar gerekiyor. Sizler üstlendiiniz sorumluluk gerei herkes daha fazla titiz ve dikkatli olmalsnz. Camilerimizi kötülemek için frsat kollayanlara bekledikleri frsat vermemeliyiz. Biz din görevlilerimizden milletimize öncülük etmesini, rehberlik etmesini bekliyoruz. Biz din görevlilerimizden insanmzn derdi ile elbette sevinci ile hemhal olmasn istiyoruz. Sizler imamsnz, FETÖnün imam deil. Onunkiler cambaz. O ismi de nasl bulmular. hanet ebekesi çalyor. Gerei yaplyor, yaplacak. Bizler özellikle bu yönde yaptmz çalmalarda tüm imkanlarmzla sizlerin yannda olmay sürdüreceiz.

Ana Sayfaya Git