Cami yapım

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü “Cami Planlama ve Tasarımı Projesi” değerlendirme toplantısı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla yapıldı.

Haberler 07.01.2018 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Camilerin toplumun her kesimine hitap edebilen sosyal ve kültürel ihtiyaçlar karlayabilecek hale gelmesinin hedeflendii projenin deerlendirme toplantsnda konuan Diyanet leri Bakan Erba, planlama ve tasarm konusunda pek çok çalmann yapldn ifade ederek camilerin inasndan kullanma kadar nasl verimli hale getirileceinin çalldn söyledi.

CAM PLANLAMA VE TASARIM

Proje kapsamnda camilerin yaplaca yerin ihtiyacna göre Kuran kursu, aile ve dini rehberlik bürosu, kütüphane, gençlik merkezi, çocuk oyun alan, çok amaçl salon, sergi salonu, sanat atölyesi, spor alan, aevi, taziye evi gibi bölümler de bulunacak. Engelliler, kadnlar ve yallarn eriimini kolaylatracak ekilde planlanacak olan camilerde kadnlar için abdesthane ve çocuk bakm meknlar da yaplacak. Proje kapsamnda camiler Osmanl ve Selçuklu mimarisinin yan sra modern mimariden örneklerle tasarlanacak.

Ana Sayfaya Git