Camiler en iyi örnek oldu

Covid-19 tedbirleri kapsamında 70 gün boyunca cemaatle ibadetin yapılmadığı ve uzun bir sürenin ardından normalleşme süreciyle birlikte yeniden kademeli olarak toplu halde ibadetin başladığı camilerde, bu süreçte de önlemler en iyi şekilde uygulandı.

Haberler 02.09.2020 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son günlerde Türkiye genelinde artan Coronavirus (Covid-19) vakalarnn ardndan yeni kstlamalarn gelebilecei konuulurken, özellikle tatil bölgelerinde Salk Bakanl bata olmak üzere yetkililerin uyarlarna ramen salgna kar önlemlerin yeterince alnmamas vakalarn artmasna neden oldu.

Halk otobüslerinde, kalabalk alanlarda ve özellikle plajlarda virüse kar tedbirlerin uygulanmad ve önlemlerin hiçe sayld görüldü. Ancak camilerdeki kstlamann kalkmas ile ilk günden beri klnan namazlarda cemaatin maske ve sosyal mesafe kuralna ciddi ekilde uymas, Covi-19 ile mücadelede camileri en iyi örnek haline getirdi.

Türkiye genelindeki camilerde alnan tedbirler birçok alanda örnek gösterilirken, daha önce camilerde namaz klnmasna itiraz edenlerin, tatil bölgelerindeki plajlarda tedbirsiz ekilde tatil yapmalar dikkat çekti.

Diyanet leri Bakanl koordinesinde il ve ilçe müftülükleri tarafndan Türkiye genelindeki camilerde uygulanan tedbirler Covid-19 ile mücadelede örnek olurken, vakit ve cuma namaz için camiye gelen cemaatin, abdestlerini ev ve iyerlerinde almas, seccade ve maske ile camiye gelmesi, camide sosyal mesafe kuralna uyarak ibadetlerini yapmas büyük takdir topluyor.

Coronavirus tedbirlerinin en iyi ekilde camilerde uygulandna dikkat çeken Diyanet-Sen Gaziantep ube Bakan Müslüm Göral, pandemi sürecinde camilerin tüm topluma örnek olduunu vurgulad.

Diyanet leri Bakanl öncülüünde din görevlilerimiz her türlü tedbiri aldlar

Diyanet leri Bakanl tarafndan Covid-19 tedbirleri kapsamnda, 16 Martta camilerde cemaatle ibadetlere ara verildiini hatrlatan Göral, Pandemi sürecinde virüsün ilk çkt günden itibaren tüm camilerde ibadet yasaklandktan sonra kademeli olarak camilerimiz ibadete açld. Bu süreçte en iyi ekilde camilerimizde Diyanet leri Bakanl öncülüünde din görevlilerimiz her türlü tedbiri aldlar ve tedbirler devam etmektedir. lk olarak camilerde cuma ve vakit namaz klnd. Cuma namaz da darda klnyordu, daha sonra içeride klnmaya baland. pandemi sürecinden dolay camilerimiz kapalyd, açldktan sonra camilerimiz sürekli olarak dezenfekte temizlik görevlilerimiz ve belediye ekipleri tarafndan dezenfekte edildi. Bu temizlikler devam ediyor. dedi.

Coronavirus tedbirleri en iyi ekilde camilerimizde uygulanyor

Camilerin avlusunda, içinde cuma ve be vakit namazlarda halkn sal için gereken tüm hassasiyeti cemaatin gösterdiini ve imam hatiplerin de her türlü önlemi aldn belirten Göral, unlar söyledi:

Bu konuda kesinlikle tüm cemaatimizin ve milletimizin içi rahat olsun, camilere gelip ibadetlerini yapabilirler. Bunun yannda camiye gelen cemaatten maskesi olmayan maske verilmektedir. Bununla ilgili ilanlar caminin çeitli yerlerine asl durmaktadr. Sosyal mesafe kurallar ile alakal iaretlemeler yaplmakta, keke camilerdeki gibi sosyal mesafe bata olmak üzere dier kurallara uyarz. Dier kurumlarda da bu tedbirler alnsayd. Maske ve sosyal mesafe kural camilerimizde en iyi ekilde uygulanyor. Keke ayn ekilde tüm kurumlar bu ekilde tedbir alsalard, belki bu kadar hastalk çoalmad.

Cemaatimiz kurallara dikkat ediyor

Ali Erçelebi Camii Müezzin Kayym Yakup Bilmez de, 3-4 hafta öncesinde tedbir amaçl namazlarmz cami avlusunda sosyal mesafeyi koruyarak ibadetlerimizi yapyorduk. 3-4 haftadr yeni bir döneme girdik. u anda namazlarmz özellikle cuma namazmz içeride eda ediyoruz. Allaha hamdolsun cemaatimizde kurallara ve uyarlarmza harfiyen uyuyor. stisnalar belki olabilir ama genel olarak söylediimiz nasihatlerin ve kurallarn uygulandn görebiliyoruz. Cemaatimiz kurallara dikkat ediyor. çar, pazar ve otobüslerde alnmayan tedbirlere baktmzda, Coronavirus tedbirlerinin en iyi uyguland yerlerin camiler olduunu rahatlkla söyleyebiliriz. ifadelerini kulland.

Camide kurallara en iyi ekilde uyuyoruz

Müslümanlar ve camileri eletirenlerin camilerde alnan önlemleri örnek almalar gerektiini belirten vatandalardan Mehmet Salih Bilmez, Coronavirus çktnda, cemaat bir süreliine camilerden uzak tutuldu. Bizi tekrar camilerle buluturan Allaha hamdolsun. Cemaatimiz gerçekten bilinçli davranyor, hocann yapt uyarlara kesinlikle riayet ediyorlar ve sosyal mesafeye titizlikle dikkat ediyorlar. Ama toplu tama araçlarnda, PTT kuyruklarnda, çar ve ticaret ortamlarnda insanlar çok vurdumduymaz davranyorlar, kesinlikle mesafeye dikkat etmiyorlar. Ama buna ramen baz basn kurulular bunlar haber yapmayp camileri haber yapmalar bizi derinden incitiyor. Peygamber Efendimizin hadisine uyarak, herkes kendi alanndan mesuldür. Mesafe, maske ve temizlie riayet edersek, inallah sorun kalmaz. eklinde konutu.

Coronovirus tedbirlerinin en iyi uyguland yer camilerdir

Mehmet Nesib Bilmez, Coronovirus tedbirlerinin en iyi uyguland yer camilerdir. Camiye gelirken seccademizi getiriyoruz. Maskemizi kesinlikle takp geliyoruz ve camiye geldiimizde hocalarmzdan Allah raz olsun saflar belirlemiler arada kesinlikle sosyal mesafeye uyularak namaza duruluyor. Namaz çknda birbirimizle musafaha yapmyoruz, birbirimize uzaktan gönül selam veriyoruz.

Ana Sayfaya Git