Camiler ne zaman açılacak? Camiler açılacak mı?

Camiler ne zaman açılacak? Camiler açılacak mı soruları mübarek Ramazan ayıın arefesini yaşadığımız şu günlerde çok merak ediliyor. İçişleri Bakanlığı camiler ne zaman açılacak sorusunu cevaplayarak vatandaşı bilgiledirdi. Yaşanan salgın sebebiyle tüm dünya da hayat durmuşken, müslüman alemi de sosyal mesafe ve hijyen kuralları gereğl kapatılan camilerin açılacağı tarihi merakla bekliyor.

Haberler 23.05.2020 - 07:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Camiler ne zaman açlacak? Camiler açlacak m sorular mübarek Ramazan ayn arefesini yaadmz u günlerde çok merak ediliyor. çileri Bakanl camiler ne zaman açlacak sorusunu cevaplayarak vatanda bilgiledirdi. Yaanan salgn sebebiyle tüm dünya da hayat durmuken, müslüman alemi de sosyal mesafe ve hijyen kurallar gerel kapatlan camilerin açlaca tarihi merakla bekliyor.

CAMLER NE ZAMAN AçILACAK

çileri Bakanl, Cami ve Mescitlerde Cemaatle badet Edilmesi hakknda 81 il valiliine genelge gönderdi. Genelgede 29 Mays 2020 Cuma günü belirlenecek kurallar çerçevesinde öle, ikindi ve cuma namazlarnn camilerde cemaatle klnabileceine ilikin karar alnd ifade edildi.

Tüm dünyay etkisi altna alan yeni tip coronavirüs salgnn yavalatmak ve yaylmasn önlemek adna Bakanlk tarafndan 16 Martta tüm camiler kapatlmt. Ancak Coronavirüsün kontrol altna alnmaya balamas ile birlikte kadameli olarak camilerin açlaca haberi verildi. Peki camiler ne zaman açlacak. çileri Bakanlnn yapt açklamada 29 Mays 2020 Cuma belirli saatlede camiler hijyen mesafe kurallar çerçevesinde açlacak.

TE çLER BAKANLIININ AçIKLAMALARI

*Cami ve mescitlerde cemaatle birlikte yalnzca öle, ikindi ve cuma namazlar klnacak. Dier vakitlerde münferiden namaz klmak isteyenler için cami ve mescitler açk tutulacak.

*Sokaa çkma kstlamas kapsamnda olan vatandalar ile hastalk belirtileri tayanlara evlerinde kalmalar konusunda gerekli uyarlar bilgilendirmeler yaplacak.

*Öncelik cami bahçesi, avlusu, açk alanlar olmak üzere meteorolojik ve mevsimsel artlara göre öle ve ikindi namazlar cami içinde klnabilecek. Cuma namazlar ise cami içerisinde klnamayacak.

*Cemaatle ibadete balanan cami ve mescitlerin bütün bölümlerinin uygun yöntemlerle her gün temizlenmesine her zamankinden daha fazla özen gösterilecek. Temizlik ilemlerinde kap kollar gibi el temasnn youn olduu yerler özellikle dezenfektan maddelerle silinecek.

HJYEN çN KLMALAR çALIMAYACAK

*Cami ve mescit içerisinde bulunan klima ve havalandrmalar çaltrlmayacak, kap ve camlar açk tutularak cami ve mescit içerisinin sürekli havalandrlmas salanacak.

Ana Sayfaya Git