Camiler'de insan seli

Diyarbakırlı vatandaşlar, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in(S.A.V) doğum gününü kutlamak için camilere akın etti.

Haberler 09.11.2019 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed(S.A.V)in Hicri takvime göre doum günü olan Mevli Kandili dolaysyla Diyarbakrllar dün gece camilere akn etti. Geceyi camilerde ibadetle geçiren müminler, slam aleminin kurtuluu için dua etti.

Bata slam aleminin 5inci Haremi erif-i olarak kabul edilen Ulu Camiyi dolduran miminler, burada Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) için okutulan mevlidi erifi dinleyen Diyarbakrllar, Diyarbakr Müftüsü Yavuz Selim Karabayrn verdii vaaizle duygular alemine kapld. Yaplan dualara hep bir azdan amin dedi.

Ulu Camide Mevlit Kandilini idrak eden Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzeloolu da hazr bulundu. Cami çknda Vali Güzelolu, vatandalarn gecelerini tebrik etti.

GÜZELOLUDAN ANLAMLI MESAJ

Mevlit kandiliyle ilgili Vali Güzelolu, Söz Habere mkonutu. Alemlere rahmet olarak gönderilen iki cihan günei Sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa (SAV) efendimizin dünyaya teriflerini idrak ediyoruz. Diyarbakrdan slamn 5nci Haremi erifi olan, 639 ylndan bu yana ilamn, ezann, Kurann be Beytullahn ubesi olan Ulu Camide Diyarbakrl çok deerli kardelerimizle, hemerilerimizle Sevgili Peygamberimizin anmay, ona Selat-u Selam getirmeyi ve bu manevi ortamda onun ruhaniyetiyle bulumann büyük bir huzurunu ve mutluluunu yayoruz. Ona layk bir ümmet olmay, onun bize brakt sünnete sarlarak, inallah hem dünyamz, hem de ebedi hayatmz ihya etmeyi amaçlyoruz. Böylesi bir peygambere ümmet olmann erefini yayoruz. Rabbim bizi ona layk eylesin. Onun sünnetiyle yaamay nasip eylesin. Bugün inanln yaad her skntda, tek çözümün hem yaamak hem de anlamak noktasnda Sevgili Peygamberimizi anlamamz gerekiyor. Onun bize brakt sünnete smsk sarlarak, Allahn emirleri dorultusunda yaamak, yaanlan bütün skntlarda insanln kurtuluunu iaret ediyor. Ben bütün Diyarbakrl hemerilerimizin, bütün milletimizin ve slam aleminin kandilini tebrik ediyorum. manla, salkla, nice böyle güzel geceleri ihya etmeyi diliyorum.

Ana Sayfaya Git