Camilerde toplu namaz kılınmayacak

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yeni tip Koronavirüs'e (Kovid-19) yönelik tedbirler kapsamında camilerde ve mescitlerde cemaatle namaz kılınmasına ara verildiğini duyurdu. Erbaş camilerin açık olduğunu belirtirken bireysel olarak namaz kılmak isteyenlerin camilerde namaz kılabileceğini söyledi.

Haberler 17.03.2020 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Ali Erba, yeni bir açklamaya kadar korona virüsü nedeniyle camilerde toplu namaz klnmayacan açklad. Cuma namaz yerine öle namaz klnacak.

TOPLU NAMAZ KILINMASIN

Ali Erba, yeni tip virüs önlemlerine ilikin yapt açklamada unlar söyledi: Dünya Salk Örgütü tarafndan küresel salgn ilan edilen ve henüz tedavisi bulunamayan ve bu nedenle ölümlere sebep olan yeni tip korona virüsü sebebiyle cuma namaznn yan sra vakit namazlarnn da cemaatle klnmas hususunu deerlendirerek u açklamay yapmaya ihtiyaç duyulmutur. Yetkili mercilerin verdii bilgilere göre yeni tip Koronavirüs bulunduu ortamda insandan insana hzl bir ekilde yaylarak, çok ksa sürede salgn haline gelmekte, virüs ilk bulat anda fark edilemediinden hastal tayan kiiler ayn ortanda bulunan dier insanlar için büyük bir tehlike oluturmakta, insanlarn toplu halde bulunduklar mekanlar söz konusu virüsün yaylmas için oldukça uygun bir ortam oluturup hastaln salgn hale gelmesinde yüksek bir risk oluturmaktadr.

VRÜSE KARI TEDBRLER

Ülkemizde vaka saysnn artmaya balamasyla birlikte kamu otoritesi tarafndan tedbir olarak insanlarn bir araya geldii organizasyonlar iptal edilmitir. Yaanan bu olaanüstü durum dikkate alndnda cami, ve mescitlerde namazlarn cemaatle klnmaya devam edilmesi halinde virüsün yaylma riskinin artabilecei anlalmaktadr diyen Erba, Temel gayelerinden biri de insan hayatn korumak olan islam dilini insanlarn hayatn tehlikeye atacak uygulamalara asla cevaz vermez. Peygamberimiz karantina uygulamasna dikkat çekmitir. Cuma namaz bata olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesi gerekli hale gelmitir. Bu süreçte cuma namaz yerine öle namaznn klnmas yeterlidir. Ezanlarn okunmasna devam edilmesi, camilerin açk bulundurulmasnn uygun olacana karar verilmitir diye konutu.

Erba açklamasnda ayrca unlar kaydetti: Salk Bakanmz defalarca açklad, sadece umreden gelenler için deil yurt dndan gelenlerin evlerinde 14 gün kalmalar gerektiine ilikin açklama yapld. Umreciler arasndan bir kiinin bu virüsü tad ortaya çktktan sonra karantina alma kararn ald bakanlk. 390 civarnda turlarla giden umreci bu gece Türkiyeye gelecek. Tabii ki karantinaya alnacaklar. Camilerimizin görevlileri gerekli tedbirleri alacak, cemaatle namaz klnmayacak. Ferdi olarak tek bana camiye gidebilir, namazn klabilir. Tüm cami ve mescitlerimiz temizlenecek, zaten yaplyor.

Ana Sayfaya Git