Camiye roketli saldırı

PKK/PYD Suriye'den Kilis merkezine roketatar attı. Rekötler Tarihi Çalık Camii'ye isabet etti. 1 kişi şehit oldu, 13 kişi de yaralandı.

Haberler 25.01.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin Afrin kentindeki PKK/YPG mevzilerinden atelenen iki roketten biri, dün saat 18.15te Kilisin Cumhuriyet Caddesinde bulunan tarihi çalk Camisine, dieri de 25 dakika sonra saat 18.40ta 100 metre uzaklktaki Kazm Karabekir Mahallesine düüp patlad.

Roketlerden ilki çalk Camisinin kubbesine isabet edip gürültüyle patlad. Camide büyük hasar olutu. Saat 17.56da okunan ezan sonras gelip akam namazn klan cemaatten 8 kii, camiden çktklar srada yaraland.

Camide can pazar yaanrken, olay yerine ksa sürede salk ve güvenlik ekipleri sevk edildi. Yarallar ambulanslarla hastanelere tanrken, güvenlik güçleri olas yeni bir saldrya kar caddedeki vatandalar uyarp uzaklatrd. Patlayan roketle kubbesi açlan cami, harabeye döndü.

Bundan 25 dakika sonra saat 18.40ta, tarihe camiye 100 metre uzaklktaki Kazm Karabekir Mahallesine bir roket daha düüp patlad. Bu saldrda ise 4ü çocuk 5 kii dumandan etkilendi. 5 kii de hastaneye kaldrld.

VAL: KENT MERKEZNE 2 ROKET DÜTÜ

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, PYD/PKKnn kent merkezine yönelik roketli saldrsnda yaralananlardan birinin hayatn kaybettiini bildirdi. Tekinarslan, yats namaz srasnda kent merkezine 2 roket atldn bunlardan birinin çalk Camisine isabet ettiini söyledi.

Bu srada camide namaz klanlarn bulunduunu ifade eden Tekinarslan, 15 kadar cemaatimizden 8i yaraland. Bunlardan 6snn durumu iyi. Ar yaralanan 2 vatandamzndan birini kaybettik. Allah rahmet eylesin. diye konutu.

Saldrnn ardndan roketlerin atelendii bölge, güvenlik güçlerince tespit edilerek, snrda konulu topçu birlikleri tarafndan ate altna alnd.

Ana Sayfaya Git