Can bebek direniyor!

Bağlar'daki sinsi saldırının en küçük mağduru olan 4 aylık Can bebek, "yaşam mücadelesi" veriyor.

Haberler 18.11.2016 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda terör örgütü üyelerince bomba yüklü araçla gerçekletirdii saldrda ar yaralanan ve kaldrld Dicle Üniversitesi (DÜ) Tp Fakültesi Hastanesinin youn bakm servisinde tedavisi süren 4 aylk Muhammed Can Eringin yaam mücadelesi veriyor.

Evleri ykld, enkaz altnda kaldlar

Merkez Balar ilçesinde 4 Kasmda örgüt üyelerinin 3 ton bomba yüklü minibüsle düzenledii saldrda ar yaralanan bebein babas Hasan Eringin, 3ü kz 4 çocuk babas olduunu belirterek, evlerinin terör saldrsnn yaand yerin karsnda bulunduunu söyledi.

Patlama srasnda görevli olarak gittii Kulpta bulunduunu, olay duyar duymaz ilçeye döndüünü ifade eden Eringin, saldrda evinin harap olduunu, enkaz altnda kalan ei ve iki kzn, 12 yandaki en büyük kznn çkarmaya çaltn belirtti.

Emzirdii esnada patlama yaand

Eringin, patlamada yaralanan ei ve iki kznn tedavilerinin ardndan taburcu edildiini, ancak 4 aylk bebeklerinin beyin kanamas nedeniyle 13 gündür yaam sava verdiini anlatt. Eringin, unlar söyledi:

Annesi emzirdii srada patlama yaanm. Bize Muhammed Cann beyin ölümünün gerçekletiini söylediler ancak Allahtan ümit kesilmez. Allah bunu yapanlarn cezasn versin. Bebeimiz sürekli gözümün önünde. Dayanamyorum. Allah bunu yapanlarn cezasn versin. Nasl böyle bir ey yaplr? Daha küçücük bir bebek.

Olayn okunu üzerinden atamamlar

Eringin, ei ve kzlarnn halen olayn travmasn yaadn vurgulayarak, Evimi ve bütün eyalarm kaybettim. Eve gidip bakamadm. Evimizin bulunduu bina da ykld. u an geçici olarak babamn evinde kalyoruz. Her gün hastaneye geliyoruz. Bebeimizin iyilemesi için dua ediyoruz. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git