Can pazarı

Yağış ve yolun kayganlığı, Diyarbakır'da karayollarını can pazarına döndürdü. Belediye eski Başkanı Tarhan'ın hayatını kaybettiği kazada, 13'ü öğrenci, 24 kişi yaralandı.

Haberler 08.05.2018 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda dün karayollarnda can pazar yaand. Ya ve yolun kaygahlna sürücülerin dikkatsizlii ve hatal solmalar eklenince, ortaya korkunç manzaralar çkt. Diyarbakr-Hani karayolundaki kazada, Kuyular eski Belediye Bakan Ahmet Tarhan hayatn kaybetti, 9 kii yaraland. çermik ilçesinde ise geziye çkan liseli örencileri tayan minibüs devrildi, 13ü örenci, 15 kii yaraland.

KAFA KAFAYA çARPITI

Alnan bilgiye göre, 2009 ylnda Kuyular beldesi Belediyesi baknl görevini yürüten Ahmet Tarhan yönetimindeki özel otomobil, hatal sollama nedeniyle kar yönden gelen ve yolcu tamacl yapan Recep Yldz idaresindeki 21 LA 360 plakal minibüsle Diyarbakr-Hani karayolunun 50nci kilometresinde kafa kafaya çarpt.

TARHAN HAYATINI KAYBETT

Bir anda karayolunu kan gölüne çeviren kazada otomobil sürücüsü olan Eski Bakan Tarhan ile araçlardaki 9 kii yaraland. Olay yerine çarlan 112 Acil Servis ekiplerince kentteki hastanelere kaldrlan yarallardan Eski Belediye Bakan Tarhan, Dicle Üniversitesi (DÜ) Tp Fakültesi Hastanesindeki müdahaleye ramen kurtarlamad. 2009 ylndaki yerel seçimlerde Hani ilçesine bal Kuyular beldesinde belediye bakan olarak seçilmiti.

HATALI SOLMAMA

Yol uzun süre tek eritten trafik akn salarken, hurdaya dönen araçlar çarlan çekicilerle kaldrld. Kazann ar, hz, hatal solmama ve yolun kaygan oluundan dolay meydana geldii bildirilirken, kapsaml soruturma balatld. Buarada, Tarhann ölüm haberini alan yaknlar Dicle Üniversitesi Acil servisine akn etti. Atlar yaklrken, Tarhann cenazesi Kuyular beldesinde topraa verilecei örenildi.

ÖRENCLER GEZ DÖNÜÜ

Günün ikinci kazas ise saat 16.30 sralarnda, Yaylack Mahallesi Tilkitepe mevkiinde meydana geldi. çermik ilçesindeki Kz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve çok Programl Lisesi örencilerini geziye götüren Yusuf Klç yönetimindeki 56 AT 267 plakal minibüs, yamur yayla birlikte kayganlaan yolda kontrolden çkarak arampole yuvarland.

13Ü ÖRENC 15 K YARALI

Kazada minibüste bulunan 13ü örenci, 15 kii yaraland. Yarallar, olay yerine sevk edilen ambulans ve özel araçlar ile çermik Devlet Hastanesine kaldrld. Ar yaral sürücü Yusuf Klç, ilk müdahalenin ardndan Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine sevk edildi. Dier yarallarn durumunun iyi olduu örenildi. Olay haber alan örencilerin aileleri hastaneye akn etti.=

Buarada, kaza srasnda olay yerinde olduunu belirten Ayhan Demir adl vatanda, Kaza olduunda 100 metre ilerideki suyun bandaydm. Ses gelince o tarafa döndüm. Hemen yardma koup, 112 ve 156y aradm dedi.

Ana Sayfaya Git