Can verdik kanda!

Şehit yakınlarından "Can verdik, kan da veriyoruz" sloganıyla kan bağışı

Haberler 28.05.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde azalan kan stoklarna destek salamak için harekete geçen 120 ehit yakn, Can verdik, kan da veriyoruz sloganyla Türk Kzlaya kan banda bulundu.

Bir alveri merkezi önünde kurulan kan ba noktasna gelen Diyarbakr ehit Aileleri Yardmlama ve Dayanma Dernei (DAD) üyeleri, Türk Kzlay tarafndan yilik Kanmzda Var slogan ile balatlan kampanyaya destek verdi.

Kan ba öncesinde açklama yapan DAD Bakan Rdvan Ik, tüm dünyada olduu gibi Türkiyede de etkisini gösteren Kovid-19 nedeniyle, kan bann ve stoklarnn tükenmeye yüz tuttuunu söyledi.

KAN BAII YARDIMI

Ik, kuruluundan bu yana halkn kötü gününde yannda olan Türk Kzlayn çars üzerine ehit ailelerinin harekete geçtiini ifade ederek, Yüzyllardr hastalkta ve salkta, savata ve barta, varlkta ve yoklukta birbirine yeten bir ülkeyiz ve bundan sonra da birbirimize yeteceiz. dedi.

Diyarbakrdaki ehit aileleri olarak Biz bize yeteriz diyoruz. Ülkemiz için canlarmz ehit verdik, kanmz da veriyoruz. ehit aileleri olarak gereken fedakarl yapacaz. ifadelerini kullanan Rdvan Ik, dernek olarak 81 ilde yaayan tüm ehit ailelerini, Can verdik, kan da veriyoruz sloganyla kan banda bulunmaya davet ettiklerini aktard.

Ik, ehitleri rahmet ve minnetle anarak, gazilere de ömür boyu salk ve shhat dilediklerini iletti.

Açklamann ardndan ehit yaknlar kan banda bulundu.

Ana Sayfaya Git