Candan Olmalıyız!

Karaaslan "Sur içi başta olmak üzere özellikle son dönemlerdeki acılardan sonra bu terör olaylarının yoğun olarak yaşandığı tüm şehirlerde çok önemli faaliyetleri hayata geçiriyoruz. Bunu candan yapacağız. Candan yapılan her şeyin bir kıymeti var"

Haberler 30.09.2017 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan Yardmcs çidem Karaaslan, Sur içi bata olmak üzere özellikle son dönemlerdeki aclardan sonra bu terör olaylarnn youn olarak yaand tüm ehirlerde çok önemli faaliyetleri hayata geçiriyoruz. Bunu candan yapacaz. Candan yaplan her eyin bir kymeti var. dedi.

çeitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakra gelen Karaaslan, Dicle ilçesinde AK Parti 6. Olaan Kongresine katld. Kongrenin yapld Dicle Halk Eitim Merkezine, geçen yl PKKllarca katledilen eski AK Parti lçe Bakan Deryan Aktertin fotoraf ile ehit Deryan Akter seni unutmayacaz yazl pankart asld.

Kongre, Aktert ve tüm ehitler için bir dakikalk sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balad. Kongrede Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Babakan Binali Yldrmn mesajlar okundu. Kongrede konuan Karaaslan, Diyarbakrn Türkiye için önemine deindi.

PKK tarafndan ehit edilen Deryan Akterti minnet ve rahmetle andn dile getiren Karaaslan, AK Partinin sadece seçimden seçime gidilip oy verilen bir birliktelik olmadn vurgulad. Karaaslan, AK Partinin bir düüncenin, ruhun, inancn, ortak bir dava uurunun somutlat bir siyasi parti olduuna iaret ederek, milletin kurduu partinin 15 yldr iktidarda olduunu aktard.

MÜCADELEYE DEVAM EDECEZ

Önümüzde daha zor günler olacak ama o zor günlerde de hep birlikte zorluklar amay baaracaz. diyen Karaaslan, AK Partinin her türlü deeri deersizletirmeye çalanlara kar mücadele ettiini aktard. Karaaslan, unlar kaydetti:

Onlarn ad bugün bir terör örgütünün ad olur. Dier gün baka bir isim kendilerine benimserler, öyle olur. Bölücü terör örgütleriyle, FETÖ ile onun dnda ülkemizi, birliimizi, dirliimizi ve kardeliimizi tehdit edenlerin hepsiyle kararllkla mücadeleye devam edeceiz. Bugüne kadar yaptmz bir mücadeleydi ama bugün biz terörü hayatmzdan çkaryoruz. te o yüzden bazen sancl dönemlerden geçiyoruz, ehitler veriyoruz, acmza aclar katlyor. Terörü hayatmzdan çkaracamz bir kararll ve iddiay ortaya koymu durumdayz. Bunu baaryoruz, baaracaz.

TERÖRÜ GÜNDEMDEN çIKARDIK

Terörle mücadelenin kararl bir ekilde devam edeceine iaret eden Karaaslan, bu konuda herkese büyük görev dütüünü belirtti.

Karaaslan, Bunu yalnz güvenlik güçlerimizle mi baaracaz? Hayr. Bunu hep birlikte yapacaz. Kadnyla, genciyle, çocuuyla, yalsyla, siyasetçisiyle, frncsyla, öretmeniyle, doktoruyla hep birlikte baaracaz. Bu vatan hepimizin vatan. O olmadnda elimizde geriye kalan hiçbir ey olmayacak. te bu bilinçle 15 Temmuzda sokaklardaydk. Bu bilinçle Diyarbakr Ulu Cami önünde ay yldzl bayraklar açlmad m? Tpk Samsun Cumhuriyet Meydannda olduu gibi. Bu bilinçle Ankarada, stanbulda yüzlerce can verilmedi mi? Hepsi bu birlik, beraberliimiz sayesinde oldu. ifadelerini kulland.

Konumalarn ardndan yaplan oylamada AK Parti Dicle lçe Bakanlna Aktertin katledilmesinin ardndan görevi vekaleten yürüten Nadir Baytok seçildi. Kongreden sonra Kaaslan, Deryan Akterin ei Zuhal Aktert ile beraberindekiler, Aktertin mezarn ziyaret etti. Kongreye AK Parti milletvekilleri Galip Ensariolu ve Ebubekir Bal, AK Parti l Bakan Muhammed Akar ile partililer katld.

HAN LçE KONGRES

Karaaslan daha sonra, Diyarbakrn Hani ilçesinde Necip Fazl Ksakürek Gençlik Merkezinde yaplan AK Parti 6. Olaan Kongresine katld. Kongre, geçen yl PKKl teröristlerce katledilen eski AK Parti Dicle lçe Bakan Deryan Aktert ve tüm ehitler için bir dakikalk sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balad. Kongrede, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Babakan Binali Yldrmn mesajlar okundu. Karaaslan, kongrede yapt konumada, teröre kar mücadelede ehit olan asker ve polisleri rahmetle andklarn söyledi.

Keke hiç yaanmasayd dediimiz olaylar yaand. diyen Karaaslan, öyle konutu:

Hiç kaybetmeseydik dediimizin nice deerli insanlar kaybettik. Geldiimiz noktada ükürler olsun rabbime güçlü bir irade, inanç ve lider sayesinde o gün hayal ettiklerimiz gerçekleti ve gerçeklemeye devam ediyor. Cumhurbakanmz partimizi kurarken Herey bir hayal kurmakla balar demiti. çok hayal krklklar yaadk aralarda, derin yaralar aldk. Ama öldürmeyen her darbe güçlendirir derler ya hepsinden daha da güçlenerek çktk.

AK Parti iktidaryla Türkiyenin normalletiini kaydeden Karaaslan, 15 yl içinde yaplamaz denilen hereyi yaptklarn, gidilemez denilen her yola gittiklerini, çklamaz denilen her yükseklie çktklarn, baarlamaz denen hereyi baardklarn vurgulad.

BELK HATALARIMIZ OLDU

Hep dik durduklarn ve inandklarn söylediklerini aktaran Karaaslan, Belki hatalarmz oldu. nsanz, kuluz ama ihanet edenlerden hiç olmadk. ifadelerini kulland. Türkiyenin bütün ehirlerinde yürekleri ve gönülleri ina ederek Türkiye için çaltklarn dile getiren Karaaslan, bunu yapamayanlarn bulunduunu aktard.

stanbulda gösünü gere gere sokaklarda konumalar yaparak, bölgeye geldiklerinde sus pus olanlarn, bölgede gösünü gere gere büyük laflar söyleyip batya gittiinde konuamayanlarn bulunduuna dikkati çeken Karaaslan, kendilerinin onlardan olmadn, dou, bat, kuzey, güney hiç ayrmadklarn vurgulad.

Konumalarn ardndan yaplan oylamada, AK Parti lçe Bakanlna Abdullah Topkaya yeniden seçildi.

Ana Sayfaya Git