Canlı bomba böyle vuruldu

PKK/YPG'nin kontrol noktalarına saldırı planı deşifre oldu, canlı bomba etkisiz hale getirildi

Haberler 12.12.2020 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yurt içinde ve snr ötesinde güvenlik güçlerinin baarl operasyonlar ile iyice köeye skan PKK/YPG, üzerindeki basky azaltmak ve kendisine hareket alan kazanmak için strateji deitirerek kontrol noktalarna yönelik saldr talimat verdi. Suriyenin Resulayn kentinde 2 askerin ehit olduu bomba yüklü araçla terör saldrs sonras deifre olan örgütün; anlurfa Viranehirde kontrol noktasna yönelik canl bomba saldrs ise polisin dikkati sayesinde önlendi. Güvenlik güçleri Suriye ve snr hattnda teyakkuza geçerken, etkisiz hale getirilen canl bombayla balants olabilecek çok sayda üpheli ise gözaltna alnd.

PKK; yurt içinde bitme aamasna gelmesi snr ötesi harekatlar ile de Suriye ve Irakta hareket alannn kstlanmas ve yeni katlm olmamasnn ardndan girdii çkmazdan kurtulmak ve tabanna mesaj vermek için güvenlik güçlerine yönelik saldr talimat verdi. Terör örgütü elebalarnn verdii talimatlar dorultusunda saldrlarn Suriye uyruklu teröristlerce yaplmas istendi. Terör elebalar snr ötesi harekatlar ile terör örgütünden kurtarlan bölgelerde Türk askerinin koordinasyon görevi yapt yol kontrol noktalarna bomba yüklü araçlarla, Türkiyede ise polis ve askerlerce oluturulan kontrol noktalarna bomba yüklü araç veya canl bomba yöntemiyle saldr yaplmas talimat verildi. Terör örgütünün böylelikle Suriye içindeki kontrol noktalarnda Türk askerinin çekilerek hareket alan kazanmay, Türkiyede ise Suriye uyruklu teröristler ile yaplacak saldrlar ile Türk halknn snmaclara kar ayaklanmas ile kaos ortam oluturmay hedefledii belirlendi.

SURYEDE 2 EHT

stihbarat birimlerinin ulat bu bilgi sonras güvenlik güçleri de alarm durumuna geçti. Önceki gün saat 15.30 sralarnda Suriyenin Resulayn kentinin Haseke yolu üzerindeki yol kontrol noktasna kamyonetle gelen bir terörist saldr düzenledi. Hain saldrda 2 Türk askeri ile 2 Suriye Milli Ordusu askeri ehit oldu, 6 Türk askeri ile 2 SMO askeri ise yaraland. Saldrnn ardndan bölgede alarm durumuna geçilirken, bomba yüklü araçla düzenlenen saldryla balants olabilecek çok sayda kii gözaltna alnd.

TÜRKYEDE DE E ZAMANLI SALDIRI PLANI

2 askerin ehit olduu saldr sonras istihbarat birimleri terör örgütünün e zamanl olarak Türkiyede de benzer bir saldr planlad bilgisine ulaarak güvenlik güçlerini uyard. Uyarnn ardndan 2 askerin ehit olduu saldrnn gerçekletii Resulaynda 70 kilometre mesafedeki anlurfann Viranehir ilçe giriinde güvenlik güçlerince durdurulan bir taksi içerisindeki terörist, korse ile beline balad patlaycy infilak ettirmek istedii srada durumu fark eden polis memuru tarafndan vurularak etkisiz hale getirildi. Teröristin beline sard korsedeki parça tesirli 1,5 kilo patlayc da kontrollü ekilde imha edildi.

SURYEDEN EYLEM çN GÖNDERLM

Viranehirde kontrol noktasndaki polisleri hedef alan saldry yapmak için gelen teröristin yaplan incelemede, Suriye uyruklu Beir El Abjil olduu tespit edildi. Suriyenin Kaml bölgesinden ksa süre önce illegal yollarla Mardine geldii ve eylem için Viranehirdeki kontrol noktasna dikkat çekmemek için taksi ile hareket ettii belirlenen canl bombann, Suriyede terör örgütü PKK/YPG saflarnda yer ald, Bar Pnar Harekat srasnda da Resulayn bölgesinde bulunduu belirlendi. Teröristin snrdan beline sarl korsedeki patlayc ile geçi yapt ve engellenmesi durumunda üzerindeki bombay infilak ettirmek üzere talimatlandrld saptand. Teröristin üzerinde ele geçirilen C-4 türü patlaycnn daha fazla can kayb ve yaralanmaya yol açmas için çivi ve demir parçalar ile güçlendirildii ortaya çkt.

SALDIRIYLA BALANTILI OLANLARA OPERASYON

Son anda engellenen saldrnn ardndan Suriye uyruklu canl bomba ile balants olduu deerlendirilen kiilere yönelik operasyonlar düzenlendi. Mardinin Nusaybin ve Kzltepe ile anlurfann Ceylanpnar ve Viranehir ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda, baz kiiler gözaltna alnd. Teröristin snrdan geçii ve Viranehirdeki kontrol noktasna yönelik saldr giriimine ilikin sorgulanmalarna balanan üphelilerin, ifadesi dorultusunda yeni gözaltlar olabilecei de örenildi.

GÜVENLK GÜçLER TEYAKKUZ DURUMUNA GEçT

Suriye ve Türkiyede yarm saat arayla kontrol noktalarn hedef alan terör saldrlarnn ardndan güvenlik güçleri de alarm durumuna geçti. Terör örgütü PKK/YPGnin hedef seçtii kontrol noktalarna yönelik olas saldr ihtimaline kar gerekli önlemlerin alnmas istendi. Yaplan uyarda; kontrol noktalarnda kademeli geçii salayan barikat saysnn artrlarak araçlarn yavalamalarnn, üpheli görülen araçlardaki kiilerin de güvenlik güçlerinden uzaktan kontrollü ekilde indirilmelerinin salanmas istendi. Yol kontrol noktalarnda görevli personelin çelik yelek giymesi, üpheli durumlara duyarl ekilde yaklalmas uyars yaplrken, güvenlik güçlerinin bulunduu alan ve çevresine sivil araç parkna izin verilmemesi, polis ve askerlerin kulland servislerin güzergahlarnn da deitirilmesi istendi.

Ana Sayfaya Git