Canlı bombanın üzerine atlamıştı

Bingöl’de 29 Ekim 2011'de gerçekleşen canlı bomba saldırısında teröristin üzerine atlayarak büyük bir faciaya engel olan Hatice Belgin'in eşi Kadri Belgin, "Ülkesi için milleti için vatanı için bayrağı için gözünü kırpmadan canını feda etmiş, canlı bombanın üzerine atlamış hem ülkem için hem bizim için bir kahramandır, onlarla gurur duyuyorum" dedi.

Haberler 28.10.2021 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde 29 Ekim 2011 ylnda merkez Genç Caddesi PTT kavanda bayram alveriine çkan Hatice Belgin, bu srada kadn teröristi fark edip canl bombann üzerine atlam, olayda Belgin, olu Veysel Belgin ve Mehmet çibik hayatn kaybetmi, 21 kii de yaralanmt.

ONLARLA GURUR DUYUYORUM

Kadn teröristin eylemini fark edip üzerine atlayarak büyük bir faciaya engel olan Hatice Belginin ei Kadri Belgin, aradan 10 yl geçmesine ramen aclarnn taze olduunu belirtti. Einin ve olunun kahraman olduunu anlatan Belgin, her hafta perembe günü kabre gelip dua ettiklerini söyledi. Belgin, 2011 ylnda 29 Ekimde canl bomba olayn gerçekletiren teröristi etkisiz hale getirmek için üzerine atlarken eim ve çocuum olay yerinde ehit oldu. 10 yl geçti, acmz yine ayn. Her gün o olay yayoruz içimizde. çocuklarla beraber ayn acy tekrar yayoruz. Her hafta perembe günü geliyoruz dua okuyoruz, ziyaret ediyoruz. Gururluyuz, onlarla gurur duyuyorum. Ülkesi için milleti için vatan için bayra için gözünü krpmadan cann feda etmi, canl bombann üzerine atlam hem ülkem için hem bizim için bir kahramandr, onlarla gurur duyuyorum. Zaten bu dünyada hepimiz bir gün göçüp gideceiz diye konutu.

BUGÜN YAAMI OLSAYDI BELK ÜNVERSTEY BTRM OLURDU

Olu Veyselin de gözünü krpmadan teröristin üzerine atladn kamera kaytlarndan izlediklerini dile getiren Kadri Belgin, Veysel o zaman 6nc snftayd. Bugün okul arkadalarn zaman zaman görüyorum, beni soruyorlar. Bugün üniversite son snfta kimi arkadalar da mezun oldu. Onun da hayalleri vard. Bugün yaam olsayd belki üniversiteyi bitirmi olurdu. O da hiç gözünü krpmadan teröristin üzerine gitmi, biz kameradan izledik onu. Annesine yardma giderken o anda bomba patlamt. Onunla da gurur duyuyorum eklinde konutu.

VATANIMIZ, MLLETMZ SA OLSUN

Türk Silahl Kuvvetlerine teekkür eden Belgin, Allah ülkemize, milletimize, vatanmza zeval vermesin. Türk Silahl Kuvvetlerine de minnettarm. Bu olay yapanlar hem öldürdüler hem de yakalayp cezaevine attlar. Onlara tekrar teekkür ediyorum. Allah onlarn ayaklarna ta dedirmesin. Allah onlar korusun. Vatanmz, milletimiz sa olsun ifadelerini kulland.

Saldrda hayatn kaybeden Hatice Belginin ismi kent merkezinde bir sokaa, Veysel Belginin ismi Gençlik Merkezine, Mehmet çibikin ismi ise parka verilerek ölümsüzletirildi.

Ana Sayfaya Git