Çaresiz bekleyiş

Yüzmek için girdiği Dicle Nehri'nde akıntıya kapılıp, kaybolan 18 yaşındaki Muhammed Özcan'ın bulunması için arama çalışmaları sürüyor.

Haberler 22.06.2019 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Sur lçesi Bavar (Kab) köprüsü mevkiinde arkadalaryla birlikte suya giren 18 yandaki Diyarbakr Vali Gökhan Aydner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son snf örencisi Muhammed Ali Eymen Özcan, dengesini kaybetti. Akntya kaplan Özcan gören vatandalarn kurtarma çabalar yetersiz kald.

Suya kaplan Özcann yaknlarndan brahim Halil Aksakal, yaplan arama çalmalar hakknda bilgi vererek, Akam saat 20.00 sralarnda arkadalaryla buraya geliyor. Nehre girdikten sonra kontrolünü kaybetmesi sonucu sürükleniyor. Burada bulunan iki kii müdahale ediyor fakat su akntsndan dolay muvaffak olamyorlar ve bu civarda kayboluyor. Önceki akam AFAD ekipleri tarafndan 2-3 saatlik bir çalma yapld. dedi.

Aramalarda gayret var, düzen ve tertibat yok

çalmalarda farkl ekillerde aksaklklarla karlatklarn belirten Aksakal, Sabah geldiimizde saat 08.00de mesainin baladn söylediler. Dalgç ekibi ehir dnda baka bir olaya gitmi, tabi ki koca ehirde sadece bir dalgç ekibinin olmas da ayr bir sknt. Dalgç ekibi saat 10.00 civar geldi. u an ölen vakti ve sadece bir bot var. Onun da motoru bozuk. Dier motorla deitirdiler, o da çalmad. ifadelerini kulland.

Yaanan aksaklklar Diyarbakra yaktramadn söyleyen Aksakal, 1,5 milyon nüfuslu Diyarbakr maalesef sadece bir bota bakyor. Aramalarda gayret var ama düzen ve tertibat yok, malzeme eksiklii var. Diyarbakr, bu tür kazalarn çok yaand bir ehirdir. Böyle bir ehirde bununla ilgili birimin bu kadar acemice davranmas, botun veya mazotun eksik olmas bu acmz içerisinde bizi gerçekten derinden etkiledi. Yani bu ehre yakmayacak bir manzara. AFAD veya dier dalgç ekiplerinde çok ciddi yetersizlikler var. eklinde konutu.

Bu skntlar içerisinde kendimizi yalnz hissettik

Aksakal, nsanmz saat 20.00de vefat ediyor, 23.30 gibi görevliler buray terk ediyor ve devlet görevlileri adna ne polis, ne itfaiye ne de AFAD var. Gece 23.30-24.00 sralarnda kendi imknlarmzla basit el fenerleriyle nehrin çevresinde arama çalmalar yapyoruz. nsana verilen deer bu olmamas lazm. Hiçbir ey yaplamasa bile güvenlik görevlilerin çevrede bulunmas lazmd. Bu skntlar içerisinde kendimizi yalnz hissettik. diye belirtti.

u ana kadar yaplan çalmalara ramen herhangi bir ize rastlayamadklarn belirten Aksakal unlar söyledi:

u ana kadar herhangi bir ize rastlayamadk. Sadece olay anna ilikin görgü tanklar var. Olaya müdahale etmek isteyen vatandalarn beyanlarn dinledik. Kaybolduu nokta belli ama ne tarafa sürüklendii konusunda henüz bir bilgi yok.

Ana Sayfaya Git