Çarpıcı iddia: Adnan Oktar tutuklanamaz çünkü...

Adnan Oktar hepsi birbirinden büyük, hakkındaki 30 ayrı suçlama nedeniyle gözaltına alındı. Operasyonun ardından çarpıcı bir iddia gündeme geldi. İddiaya göre "Adnan Oktar'ın GATA dahil 6 hastaneden 'paranoid şizofreni’ hastası olduğuna dair raporu var."

Haberler 12.07.2018 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adnan Oktarn müridleri ve kedicikleriyle birlikte gözaltna alnmas ve askeri ve siyasi casusluk, çocuk istismar, kara para gibi birbirinden ar 30 ayr suçlama yaplmasna ramen tutuklanamayaca iddia ediliyor. çünkü Adnan Oktarn GATA dahil 6 deiik hastaneden paranoid izofreni hastas olduu ve cezai ehliyetinin bulunmad iddia ediliyor. Adnan Oktara ilk izofren raporunu ili Etfal Hastanesi vermi. 1984 ylnda Cerrahpaa Tp Fakültesi paranoid izofreni raporu vermi... Adnan Oktar yllar sonra hakkndaki izofreni raporlarnn o dönem düzmece ekilde verildiini belirtip, ftira sebebiyle akl hastanesinde tutuldum, o günler benim erefimdir demiti.

GATA RAPORU: PARANOD ZOFREN, ASKERLK YAPAMAZ

Adnan Oktarn, Gülhane Askeri Tp Akademisinden ald Askerlik yapmaya elverili deildir raporunda en ar akl hastalklarndan biri olarak gösterilen paranoid izofreni hastal tehisi konulduu ortaya çkt. GATA tarafndan 4 Mart 1988 tarihinde verilen Askerlik yapmaya elverili deildir raporunda, Adnan Oktarn on yl akn süredir, en ar akl hastalklarndan biri olan paranoid izofreni olduu ve bu hastaln psikotik reaksiyon (ayrt edilmeyen tip) müzmin ve devaml nitelik kazanm eklinde olduu tespiti yapld.

ADL TIP: PARANOD ZOFREN, CEZA EHLYET YOK

Adli Tp Kurumu tarafndan Adnan Oktarn tutuklu olarak yargland dönemde verilen 2 ubat 1997 tarihli raporda da Oktarn TCKnn 46. maddesindeki, Akl hastalarna ceza verilemeyecei hükmünden yararlandrlmas istenmi.

GATA RAPORUNA GÖRE ADNAN OKTARIN RUH DURUMU NASIL

GATA tarafndan verilen raporda, Adnan Oktarn ruhi durumu öyle anlatld: Ayakta, yanda, ciddi ve kendine bakml görünümde, giyini ve tuvaletine özeni çok iyi. çevresine ilgisi, olup bitenlerden haberdar olma istei tarznda artm. Mizac üpheci, sosyabilitesi son derece kibar, alngan, konuma ve ses tonu normal. Mimik ve jestleri düünce içeriindeki patolojilere uygun marur ve kendine güven ifade eder tarzda.

ZOFREN DDASINI YILLAR SONRA YALANLAMITI

Adnan Oktar, askerlikten muaf tutulmasna neden olan GATA ve Adli Tp Kurumu raporlarndaki paranoid izofrenitehisine yllar sonra kar çkmt. Oktar kendi televizyonunda yapt açklamada o raporlarn içeriinin sahte olduunu belirterek ftira sebebiyle akl hastanesinde tutuldum, o günler benim erefimdir demiti.

Ana Sayfaya Git