Çarşı-pazar kuru kalabalık

Ramazan Bayramına sayılı günler kalırken, çarşı pazarda bayram alışverişi telaşı da başladı. Gıda enflasyonundaki artış bayram şekerinin tadını kaçırdı.

Haberler 01.06.2019 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bayrama ksa bir süre kalrken vatandalar bayram alverii için kollar svad. çar ve pazarlarda youn bir hareketlilik olmasna ramen eve eli bo dönen vatanda da i yapamayan esnafta hal böyle iken bir hayli ikyetçi.

Gece geç saate kadar devam eden bayram alverii renkli görüntülere sahne olmas dnda kuru kalabalktan öteye geçmiyor. Dolaysyla nerede o eski bayramlar dedirtiyor

Söz Haber ekibi bayram öncesi çar ve pazarn nabzn tutarken mikrofon uzattmz vatandalar görülerini u ekilde ifade ettiler;

HERKESN BÜTçESNE GÖRE VE ÜRÜNLERN KALTESNE GÖRE FYATLAR VAR

Aye Polat, Herkesin bütçesine göre ve ürünlerin kalitesine göre fiyatlar var. Satclar da düünmek lazm onlarda ister istemez ekmek yiyecek. Biz alacaz onlar verecek ki çark dönsün. Bizleri de imdiden bayram tela sard. Bir bayram gelenei olarak misafirleri torunlar arlayacaz. Ben Malatyalym olumun görev nedeni ile Diyarbakrda bulunuyoruz. Ama Diyarbakrda denk geldiim olmazsa olmaz bayram çörekleri var onlar da yapp gelen misafirlerime ikram edeceim.

FYATLAR YAKLAIK OLARAK K Üç HAFTA ÖNCE DÜMEYE BALADI

Kemal Altnok, Pazardaki sebze ve meyve fiyatlarnda bayram öncesi bir düü var. Fiyatlar yaklak olarak iki üç hafta önce dümeye balad. Dümesinin nedenini de bir seyyar satc olarak d ülkelere ihraç edilmediinden kaynaklandn düünüyorum. Fiyatlarn dümesinden dolay pazarda da bir hareketlilik söz konusu.

UCUZ DYORLAR ASGAR ÜCRETLE GEçNENLER çN HER EY PAHALLI.

Ahmet Tunç, Pazara gelmeden önce ampiyonluk hangisinde diye merak ediyordum. Ama gördüüm kadaryla hepsinde. Ucuz diyorlar asgari ücretle geçinenler için her ey pahall. Birkaç bir ey aldm krk be lira tuttu. Daha da almam gereken ihtiyaçlar var ama pil bitti yani para bitti.

BAYRAM GELNCE BABALAR ÜZÜLÜYOR

Sinan Ylmaz, çocuklara bayram alverii yapmaya geldik çocuklar, her gördüklerini istiyorlar bir türlü beendiremiyorum. Dört çocuum var bayram gelince bazlar seviniyor ama babalar üzülüyor. Nasl geçineceiz çocuklara ne alacaz diye düünürken bizler için üzücü oluyor. Krizden dolay ite yok çalamyoruz. Bayramda masrafl oluyor. Hani bir iin bitmesini dört gözle beklerken kullandmz bir ifade var ya kurban keserim diye ite bende diyorum ki u bayram atlatrsam kurban keseceim.

VATANDA SADECE BO BO GEZP BAKINIYOR

Cemal çiçek, Esnaf olarak çok ikyetçiyim nedeni ise para yok vatandata. Kimse alveri yapamyor haliyle bizde kazanamyoruz. çarya baknca çok kalabalk gözüküyor ama dikkat ederseniz kimsenin elinde alveri yaptklarna dair poet yok. Vatanda sadece bo bo gezip baknyor. çar hareketli gözüküyor, sanki herkeste para var alveri yaplyor ve en önemlisi sanki Türkiyede kriz yok gibi ama öyle deil. Esnafta halkta ikyetçi bu durumdan geçen sene bir etein fiyat otuz lira iken bu sene altm lira eskiden ucuzdu diye vatanda çarya geliyordu ama imdi büyük maaza fiyatlaryla neredeyse ayn.

çARI HAREKETL AMA CROLAR DURGUN

Eref Biçen, çar hareketli ama cirolar durgun. Enflasyondan dolay fiyatlar vatandaa yüksek geliyor. çok kalabalk ama alveri yok. Gece sahura kadar kalabalk devam ediyor ama alveri yok

GEçEN BAYRAM DAHA YYD

Recep Durmaz, eker tezghmn önü sizinde gördüünüz gibi bo. Kriz ortam ve iler durgun. Geçen bayram daha iyiydi en azndan satlarmz oluyordu. Bu bayram eker fiyatnn da artmasyla kimse eker de alamyor artk.

Ana Sayfaya Git