'Casusluk' operasyonu: Şüphelileri MİT ve emniyetin özel ekibi sorguluyor

İstanbul ve Antalya'da silahlı eylem arayışında oldukları ve devletin gizli kalması gereken bilgilerini 'Siyasal veya Askeri Casusluk' amacıyla temin ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüphelinin, MİT ve emniyet ekiplerince oluşturulan özel bir ekip tarafından sorgularının sürdüğü öğrenildi. Şüphelilerin gelecek hafta adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Haberler 16.10.2021 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul ve Antalyada silahl eylem araynda olduklar ve devletin gizli kalmas gereken bilgilerini Siyasal veya Askeri Casusluk amacyla temin ettikleri iddiasyla gözaltna alnan 6 üphelinin, MT ve emniyet ekiplerince oluturulan özel bir ekip tarafndan sorgularnn sürdüü örenildi. üphelilerin gelecek hafta adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

stanbul Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ve Mill stihbarat Tekilat görevlileri, 8 Ekim Cuma günü Antalya ve stanbulun Baakehir, Saryer ve Küçükçekmece ilçelerinde e zamanl operasyon düzenledi. Operasyonda silahl eylem araynda olduklar ve devletin gizli kalmas gereken bilgilerini Siyasal veya Askeri Casusluk amacyla temin ettiklerinin tespit edildii iddia edilen yabanc uyruklu 6 üpheli gözaltna alnd. Adreslerdeki aramalarda, 1i susturucu ve lazer tertibat takl 3 tabanca, bu tabancalara ait arjör ve çok sayda mermi ele geçirildi. Gözaltna alnan 6 üphelinin emniyet ve MT ekiplerince oluturulan özel bir ekip tarafndan stanbul Emniyet Müdürlüündeki sorgusunun devam ettii örenildi. üphelilerin gelecek hafta adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git