Çatışma; bir uzman şehit

Lice'deki çatışmada bir uzman şehit olurkan, aralarında "mavi listede" bulanan Azat kod adlı PKK'lının bulunduğu 7 militan öldürüldü.

Haberler 26.11.2016 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylmaz BEKLEYEN/Tahir KARAKEç

Diyarbakrn Lice lçesinde 23 Kasm günü balatlan Bayrak-30 Jandarma Uzman Onba Sabri Acem Operasyonu devam ederken dün çkan çatmada Jandarma Uzman çavu Mehmet Aryeil ehit oldu. Aryeilin Eskiehirdeki babaevi yasa bouldu.

YARALI UZMAN EHT OLDU

Lice krsalndaki operasyonda dün aralarnda Mavi Listede bulunan Azat kod adl Nevzat Gündüzün de bulunduu 7 PKKlnn ölü ele geçirildi. Bölgede operasyon devam ederken dün örgüt üyeleriyle çkan çatmada yaralan Jandarma Uzman çavu Mehmet Aryeil, kaldrld Diyarbakr Devlet Hastanesinde doktorlarn tüm çabasna karn kurtarlamad.

EHDN BABA EVNDE YAS

Evli ve 1 çocuk babas 32 yandaki Uzman çavu Mehmet Aryeilin ehit haberini askeri yetkililer Eskiehirin Gültepe Mahalesi Dermaner Sokakta oturan babas smail Hakk ve annesi Hamide bildirdi. ehidin babaevine Türk bayraklar asld, bir 112 ambulans da evin önünde hazr bekletildi. Evin önüne Odunpazar Belediyesi tarafndan taziye çadr kuruldu. ehidin babas smail Hakk Aryeilin Eskiehir Organize Sanayi Bölgesindeki bir fabrikada içi olarak çalt örenildi.

EHDE CENAZE TÖREN

ehit Aryeil (33) için tören düzenlendi. 7. Kolordu Komutanlndaki törende, Türk bayrana sarl naa katafalka konulan ehidin öz geçmii okundu, dua edildi. Törenin ardndan evli ve bir çocuk babas ehit Aryeilin cenazesi topraa verilmek üzere memleketi Eskiehire uurland.

Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu ve Garnizon Komutan Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Musa çitil, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutan Tugeneral Barbaros Kasar, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, Diyarbakr Cumhuriyet Basavc Kamil Erkut Güre, vali yardmclar, kaymakamlar ile askeri ve mülki erkan katld.

7 PKKLI ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakr Valiliinden yaplan yazl açklamada operasyonda 1i kadn olmak üzere 7 PKKnn öldüü, 1 PKKl ile örgüte yardmc olan 1 kiinin yakaland çok sayda silah ve mühimmatn ele geçirildii belirtildi. Bombal eylemlerde kullanlmak üzere hazrlanan araçlarn da ele geçirildii belirtilen açklamada, örgüte ait barnak ve snaklarn imha edildii, operasyonun sürdüü kaydedildi.

Ana Sayfaya Git