Çatlıya FETÖ kumpası!

Çatlı, görev yaptığı süre içinde gizli kriptocu FETÖ’cüleri deşifre ettiği için örgütün dikkatini çekmişti. Örgüte zarar veren Çatlı’ya devlet içindeki FETÖ’cülerden kumpas.

Haberler 18.05.2019 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ASALA terör örgütünün çökertilmesinde önemli rol üstlendii iddiasyla ün yapan ve Susurluk kazasnda hayatn kaybeden Abdullah çatlnn yeeni Alp Eren çatlya FETÖ kriptolar tarafndan kumpas kurulduu öne sürüldü. Diyarbakr l Jandarma Komutanl emrinde istihbarat astsubay olarak görev yapan Alp Eren çatl, görev süresi boyunca darbe üstüne darbe vurduu kripto FETÖcülerin kurduu oyuna getirildiii ileri sürüldü.

Görev yapt süre boyunca FETÖ ile ciddi anlamda mücadele eden Alp Eren çatl, örgütün devlet içinde gizlenmi kriptolar tarafndan saf d braklmak ve çatl soyadn tayan aileye darbe vurulmak için hazrlanan bir kumpas ile operasyon yapt. Operasyon için savcya bilgi veren emniyet istihbarat birimleri hazrladklar raporda, Alp Eren çatlnn bal bulunduu örgütü Ülkü Ocaklar olarak belirleyerek, ülkücüleri de terör örgütü üyesi gibi gösterdi. Emniyet istihbarat içindeki kriptocularn hazrlad rapor sonrasnda 2012 ile 2014 yllar arasnda ankesörlü telefonla arand iddiasyla ifadesi alnan Alp Eren çatl, kendisinin hiçbir FETÖcü hainle irtibatl olmadn söyledi. Asker olmadan önce Ankara Ülkü Ocaklar ikinci bakan olarak görev yapan Alp Eren çatl, ifadesinde Beni hiçbir FETÖ mensubu aram olamaz diyerek iddialar kabul etmedi. çatl bir arkadann kendisini FETÖ imam ile tantrd iddiasna ilikin verdii ifadede ise Bu kiinin FETÖ iltisakl olduunu örendiimde ismini emniyete bizzat ben bildirdim dedi.

Ülkü Ocaklar terör örgütü olarak yazld

Gözaltna alnmadan önce hakknda emniyet istihbarat tarafndan hazrlanan raporda bal bulunduu örgüt olarak Ülkü Ocaklar yazlan Alp Eren çatl, yine bu raporda Abdullah çatlnn 17. ölüm yl dönümüne katld gerekçesiyle hakknda rapor tutuldu. Hakknda tutulan raporda, bal bulunduu örgüt Ülkü Ocaklar olarak yazarken, yapt faaliyetler konusunda ise 03 Kasm 1996 ylnda ölen Abdullah çatlnn 17. ölüm yl dönümü münasebetiyle 3 Kasm 2013 günü MHP Nevehir il tekilat ve Ülkü Ocaklar organizesinde düzenlenen anma programlarna katlan ve Ticaret Borsas salonunda Abdullah çatlnn hayatnn anlatld slayt gösteriminin ardndan bir konuma yapan ahs merhum Abdullah çatlnn yeeni Alp Eren çatl eklinde rapor edildi.

Bunlar gibi birçok legal konuma ve etkinlikte ismi rapor edilen Alp Eren çatl, üniversiteyi bitirdikten sonra 6 ayr kamu kurumunda snava girip baarl olmasna ramen mülakatlarda elendi. MHP Aydn Milletvekili Ali Uzunrmakn telkin ve yönlendirmesiyle girdii snavlarda baarl olarak jandarma bünyesinde göreve balayan çatl, görev yapt süre boyunca FETÖnün birçok oyununu deifre ederek, kripto örgüt üyelerini yakalad.

FETÖ Antalya hakim savc imamn yapt istihbari çalmalarla yakalad

FETÖ üyeleri tarafndan ankesörlü telefonla arand iddiasyla gözaltna alnarak sevk edildii mahkeme tarafndan tutuklu yarglanmasna karar verilen Alp Eren çatl, iddialarn tamamen aslsz olduunu ve kendisine kumpas kurulduunu söyledi. çatl ifadesinde babas adna kaytl hatla 2012-2014 yllar arasnda 7, kendi adna kaytl hatla ise 4 kez ankesörlü telefondan arand iddiasna ilikin olarak, Ben, o tarihte asker ya da askeri örenci deildim. Ardk olarak arandm iddia edilen ahs tanmyorum. Kald ki o tarihlerde girdiim birçok polislik ve askeri snavdan elendiim için dava açmlm vardr. Beni hiçbir FETÖ mensubu aram olamaz dedi. çatl üniversiteden tand Yasin E. isimli kiinin, kendisini Ahmet A. isimli FETÖ imam ile tantrd iddiasna ilikin ise Ahmet A. denen kii üniversitede ülkücü ortamlarda kendisini milliyetçi olarak tantan biriydi. Ben kendisini hiç kimse ile tantrmadm. Sonrasnda bu kiinin FETÖ iltisakl olduunu örenince ismini emniyete bizzat kendim bildirdim ifadesini kulland.

Babam FETÖnün usulsüz dinlemelerine maruz kalarak madur edildi

Alp Eren çatl ifadesinde, babasnn FETÖnün usulsüz dinlemelerine maruz kalarak, aabeyi Ahmet çatlnn da Ergenekon suçlamasnda gözaltna alnarak madur edildiklerini söyledi. çatl ifadesinde, Ben 17 yamdan, jandarmaya girdiim 24 yana kadar Ülkü Ocaklarnda görevlerde bulundum. Üniversiteyi 2012de bitirmeme ramen FETÖnün kamu kurumlarnda aktif olduu yllarda 6 tane kamu kurumu snavndan mülakat sürecinde elendim. 17-25 sonras MHP Aydn Milletvekili Ali Uzunrmakn telkin ve yönlendirmesi ile jandarmaya girdim. Aabeyim Ahmet çatl Ergenekon suçlamasyla gözaltna alnd. Babam Zeki çatl FETÖnün usulsüz dinlemelerine maruz kalarak, madur oldu. Ben böyle bir aileden gelmekteyim. 15 Temmuz sonras FETÖnün Antalya hakim Savc imamn bizzat yaptm istihbari çalmalarla zmirde yakaladm. FETÖye önemli darbeler vurdum diye konutu.

Ana Sayfaya Git