Çatom'da kadın sağlığı eğitimi!

Vali Hüsayin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un koordinatörlüğünde yürütülen Kadın Sağlığı Eğitimi projesi dün de- Sur Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde (ÇATOM), mesleki kursalara devam eden kadınlarla buluşturuldu.

Haberler 10.03.2017 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valisi Hüseyin Aksoyun Ei Hülya Aksoyun koordinatörlüünde, Halk Sal Müdürlüü tarafndan yürütülen Kadn Sal Eitim Projesi kapsamnda, Sur çok Amaçl Toplum Merkezinde (çATOM) düzenlenen mesleki kurslara devam eden kadnlarla buluturularak, burada Kadn Sal Eitimi verildi.

VAL E AKSOY

Eitim programna Vali Aksoyun ei Hülya Aksoyun yan sra, Vali Yardmcs Tuba Koal, Sur Kaymakam Bilal Özkann Ei Yeim Özkan, Halk Sal Müdür Yardmcs Dr. Handan Erdoan, HAKYAD Bakan Necla Hattapolu ve kursa katlan kadnlar katld.

Eitim semineri öncesi kadnlara yönelik konuan Bayan Aksoy, Buradaki amacm kadnlarmz kendi salklar ile ilgili olarak bilinçlendirmek ve bildikleri baz eyleri uygulamaya dökmelerini salamak, kadn ilgilendiren kanser türleri arasnda ilk srada yer alan meme kanseri ve meme kanserinin kendi kendine her ay elle yaplacak muayene sonucunda daha erken fark edilmesini salamak. Birçok eyi hepinizin bildiini biliyoruz ama bilmek yetmiyor, bildiklerimizi uygulamak da çok önemli. Biz kadnlar kendimizi ihmal etmemeliyiz. Kendinizi ihmal etmeyin dedi.

KADIN SALII ETM

Halk Sal Müdürlüünde görevli Dr. Ferda Oruç tarafndan yaplan sunumda kadnlar, meme kanseri ve tan yöntemleri, kendi kendine meme muayenesi, rahim az kanseri ve tan yöntemleri, kadn üreme sal, normal doum, cinsel yolla bulaan hastalklar, anne sütü ve emzirme, menopoz, salkl beslenme ve obeziteden korunma, sigara bamll ve sigarann sala zararlar ile kadna yönelik iddet konusunda bilgilendirildi. Sunumda ayrca Kendi Kendine Meme Muayenesi konusunda video gösterimi yapld. Sunumun sonunda talep eden kadnlara, doktorlar tarafndan Klinik Meme Muayenesi yapld. Eitimden sonra, kadn kursiyerlerle tek tek ilgilenen Hülya Aksoy Hanmefendinin, kursiyerlerle toplu fotoraf çekiminin ardndan program sona erdi.

Ana Sayfaya Git