Çavuşoğlu: ABD bizi oyalayınca harekete geçtik

Suriye'de Fırat'ın doğusuna yapılacak operasyonla ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu sürecin ABD’nin bizi bir oyalama süreci olduğunu görünce harekete geçtik" dedi.

Haberler 10.10.2019 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi temaslarda bulunmak üzere gittii Cezayirde mevkida Sabri Bukadum ile düzenledii basn toplantsnda konuan Dileri Bakan çavuolu, Suriyenin kuzeydousunda maalesef bir terör yaplanmas var. Bu bize yönelik çok ciddi bir tehdit ve ABDnin kendilerine verdii silahlar biz Türkiyede yakalyoruz, çünkü PKK ile buradaki yaplanmalarn hiçbir fark yok. Bu terör örgütü u anda bulunduu bölgedeki insanlara da büyük bir zulüm içinde ve 300 binden fazla Suriyeli Kürdü de kendilerini desteklemedikleri için sürgüne gönderdiler, Türkiyede yayorlar. Ama bu bölücü bir terör örgütüdür. Esas amac Suriyeyi bölmektir ki biz Suriyenin snr ve toprak bütünlüünü birlikte destekliyoruz diye konutu.

ABD BZ OYALAYINCA HAREKETE GEçTK

ABDnin tutumuna da deinen çavuolu, Tüm bu sebeplerden dolay biz buraya bir harekt balatma karar almtk. ABD Bakan Donald Trump buradan çekileceklerini ve burada bir güvenli bölgeyi de birlikte oluturmak istediklerini söyleyince, ABD ile güvenli bölge konusunda bir müzakere balattk. Bu sürecin sadece bizi bir oyalama, ABDnin bizi bir oyalama süreci olduunu görünce de Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Trumpa bizzat kendisi Artk sizinle müzakerelerimizde bir netice alamayacaz, siz bunlara destek vermeye devam ediyorsunuz dolaysyla biz kendi bamza bu harekt balatacaz dedi ifadelerini kulland.

Bakan çavuolu konumasna öyle devam etti: Bu, her eyden önce bizim Birlemi Milletler (BM) artndan ve BM Güvenlik Konseyi kararlarndan ve uluslararas hukuktan kaynaklanan bir hakkmzdr. Harektmz, operasyonumuzu da bu çerçevede gerçekletireceiz. Yine uluslararas hukuk çerçevesinde gerek askerlerimiz gerek biz Dileri Bakanl olarak, BM dhil ve ilgili ülkelere, Suriye dhil bildirimlerde bulunacaz. Bu harekt bölgenin istikrar ve güvenlii için önemli bir harekt olacak. Ayrca Türkiye ve bölgedeki göçmenlerin de gönüllü bir ekilde bu bölgeye dönmesi de mümkün olacak. Bizim tek hedefimiz buradaki teröristler. Bu ekilde de Suriyenin snr bütünlüüne de önemli bir katkda bulunacaz.

Ana Sayfaya Git