Çavuşoğlu akla PKK geliyor

Erbil'deki saldırının PKK tarafında yapılmış olup olmayacağı sorusu üzerine Çavuşoğlu, 'İlk akla gelen bu oluyor, ama Iraklılara da saldırı olduğu için olayın aydınlatılması lazım' dedi.

Haberler 18.07.2019 - 01:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, Erbilde Türkiye Bakonsolosluu çalanlarna yönelik düzenlenen saldrya ilikin, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Bakan Neçirvan Barzani ve Babakan Mesrur Barzani ile görütüklerini, ayrca hem Erbil hem de Badatla temas halinde olduklarn söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin bakenti Erbilde Türkiyenin Erbil Bakonsolosluu çalanlarna yönelik iki kiinin hayatn kaybettii saldrya ilikin basn açklamas yapan çavuolu, saldrnn üç kii tarafndan gerçekletirildii bilgisini paylat.

çavuolu unlar söyledi:

Bugün yerel saatle 13:15 sralarnda Erbil Bakonoslosluunda görevli bir arkadamz bir lokantada yemeini yerken, edindiimiz bilgilere göre 3 kii tarafndan saldrya uruyor ve çalma arkadamz ehit oluyor. Allah rahmet eylesin. Saldrganlar yine yan masada Irakl iki kiiye daha saldryorlar ve birisini vefat ediyor, dieri de ar bir ekilde yaral. Mesrur Barzani ve Neçirvan Barzani ile görütük. Irak Dileri Bakan Muhammed El-Hekim kardeim u anda Washingtonda onunla da görütük, temas halindeyiz. Saldrganlarn yakalanmas ve ardndaki tüm detaylarn ortaya çkmas için temaslarmz sürüyor. Kendi içimizde de istihbaratmz ve dier arkadalarmzla da ayn ekilde süreci birlikte takip ediyoruz.

Gerekirse Erbile heyet gönderebileceklerini vurgulayan çavuolu, Cenazemizi getirmemiz lazm. Bunun ortaya çkmas için tüm boyutlar ile aydnlatlmas için gereken neyse onu biz yapar. Temas halindeyiz, temaslarmz sürdürüyoruz bir deil, 3 heyet göndeririz ama u ana atlmas gereken admlar konusunda içeride temaslarmz sürüyor ifadelerini kulland.

AKLA PKK GELYOR

Saldrnn PKK tarafnda düzenlenmi olup olmayacaz sorusuna ilikin çavuolu, Böyle bir saldr olunca tabi ilk akla gelen bu oluyor, terör saldrs m diye ama hemen yan masada iki tane de Iraklnn saldrya urayp birinin ölmesi dierinin ar bir ekilde yaralanmas, tabi onlara yönelik de bir saldr olduu için tam detayl yani net bilgi vermek için olayn aydnlatlmas lazm. Olayn aydnlatlmas için youn temaslarmz sürdürüyoruz yantn verdi.

Ana Sayfaya Git