Çavuşoğlu: Karar manidar

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerle ilgili mahkemeden iki farklı karar çıkması üzerine, "Üç kişiyle ilgili bir karar verip, diğer üç kişiyle ilgili başka bir karar verilmesi esasen manidar. Niye böyle oldu? Gerekçeleri görmemiz lâzım. Temennimiz hepsinin Türkiye'ye iade edilmesi" dedi.

Haberler 08.12.2016 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, NATO Dileri Bakanlar Toplantsna katlmak için bulunduu Brükselde gazetecilerin sorular üzerine, Yunanistana kaçan darbeci askerlerin Türkiyeye iadesiyle ilgili açklama yapt. Askerlerden üçünün iadesine, dier üçünün de iade talebinin reddine karar verildiini hatrlatan çavuolu, Oysa bunlarn sekizi de ayn, darbeci. Tabii ki gerekçelerini de iyi görmemiz lzm. Ama esasen ret karar verilen üç kiiyle ilgili de itirazda bulunuldu. Arzumuz bir an önce sekiz kiinin de Türkiyeye iade edilmesi. Bunlar darbeci dedi.

Karar manidar

Türkiye ve Yunanistan arasnda ilkili anlamalar olduuna iaret eden çavuolu, Hukuk ortada. Biz hiçbir zaman Hukukun dna çkalm demiyoruz. Ama anlamalar, hukuk, uluslaras kaideler ve sözlemeler ortada. Bu kiilerin iade edilmesi gerekiyor. Üç kiiyle ilgili bir karar verip, dier üç kii ile ilgili baka bir karar verilmesi esasen manidar. Niye böyle oldu? Gerekçeleri görmemiz lzm. Süreci yakndan takip ediyoruz. Temennimiz hepsinin Türkiye iade edilmesi diye konutu.

FETÖnün darbe giriimi sonras Sikorsky tipi askeri helikopterle Yunanistann Dedeaaç kentine kaçan darbeci askerler, ülkeye snma talebinde bulunmutu. Askerlerden üçünün Türkiyeye iade edilmesine, dier üçünün de iade taleplerinin reddine karar verilmiti. Geriye kalan ikisiyle ilgili deerlendirme ise sürüyor.

Ana Sayfaya Git