Çavuşoğlu'ndan Barzani ziyareti açıklaması: PKK ile ilgili konuştuk

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani’nin Türkiye ziyaretine dair bilgi paylaşarak, “Barzani'nin Türkiye ziyaretinde PKK ile ilgili neler yapabileceğimizi konuştuk” dedi.

Haberler 09.09.2020 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, Kongolu mevkidayla yapt görümenin ardndan açklamalarda bulundu.

Yunanistan son zamanlarda gerek NATOda gerek AB içinde tüm inisiyatiflere hayr diyerek diyalogdan yana olmadn gösterdiini savunan çavuolu, Tabii bunu kamuoyu önünde söyleyemez ama bizlere kar söylüyorlar. Biz diyaloa hazr olduumuzu söyledik. En son NATOnun inisiyatifine de evet dedik ama Yunanistan bunu reddetti. Burada samimiyet yok. Artk AB ülkeleri de bundan çok skld. çünkü tüm ilikileri bu konu rehin alyor.

Biz tezlerimizi uluslararas hukuk çerçevesinde anlatyoruz. Denizle ilgili tartmal bölgeler çok var dünyada. Bunlar göstererek anlatyoruz. Kendimize güvendiimiz için masada varz diyoruz. Ama Yunanistan buna yanamyor dedi.

TATBKAT AçIKLAMASI

Türkiye tarafndan yaplan tatbikatlarnda NATO çerçevesinde yapldn ileri süren çavuolu, Bugün tüm tatbikatlara baktmz zaman, bunu önceden deklare edersiniz, Navtexi ilan ederseniz. Bizim tatbikatmz NATO kurallar çerçevesinde yaplyor. 6 millik karasular üzerinde 10 millik hava sahas talep eden dünya üzerinde baka bir ülke yok diye konutu.

MASAYA GELSN

çavuolu, öyle devam etti: Ayasofya konusunda bize ders verebilecek son ülke Yunanistandr. Bakentinde cami olmayan tek ülke Yunanistandr. Bat Trakyada Müslümanlara ciddi bir zulüm politikas uygulanyor. Bugüne kadar Ayasofyay kim korudu, biz koruduk ki, ecdadmz korudu. UNESCOyla yakn diyalog içindeyiz. Ne yaptmz herkes görüyor. Bugün AHM kararlarn uygulamad için Avrupa Konseyi, Yunanistan eletirdi. Ayn ekilde göçmenlerle ilgili, kaç göçmen Egede bunlar yüzünden öldü. Bu insanlar ölüme terk etmek insani deil. Bugün DHKP-C, PKK, FETÖ Atina sokaklarnda serbestçe dolayor. Bu konularda ilkeli davranmak gerekiyor. Yunanistann cesareti varsa, tezlerinde kendine güveniyorsa, hakl olduunu gelsin masada göstersin.

BARZAN AçIKLAMASI

çavuolu son olarak Irak Federe Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Bakan Neçirvan Barzaninin ziyareti ardndan yaplan bayrak eletirilerini de Barzaninin Türkiye ziyaretinde de PKK ile ilgili neler yapabileceimizi konutuk. Neden görütüümüz, neden onlarn bayrann olduu gibi eletiriler görüyoruz ama Kürt kardelerimizi de PKK gibi gösterirsek olmaz. Cumhurbakanmzn da Kürt kardelerimiz için neler yapt ortadadr diye savundu.

Ana Sayfaya Git