Cazibe merkezi tanıtımı yapıldı

23 İl'i kapsayan ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu "Cazibe Merkezleri" tanıtım toplantısı, DTS'da yapıldı.

Haberler 15.02.2017 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas ile Karacada Kalknma Ajans ortaklnda, Dou ve Güneydou Anadolu Bölgelerinde 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri tantm toplants yapld.

Cazibe merkezleri

Ticaret ve Sanayi Odas ev sahipliinde gerçekletirilen tantm toplantsna DTSO Yönetim Kurulu Bakan Ahmet Sayar, Bakan Yardmclar Metin Aslan, Mesut Altn, Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Hasan Maral, DTSO Meclis Bakan Yardmcs Salih Eren, meclis üyeleri ve yatrmclar katlmda bulundu.

DTSO Bakan Ahmet Sayar; bilindii gibi Diyarbakr cazibe merkezleri programnda yer almaktadr. Programa resm bavurular balad, bu dorultuda mevcut destekler hakknda bilgi verebilmek için gerek yerelde, gerekse de özellikle Diyarbakrl yatrmclarn youn olduu illerde tantm toplantlar yapyoruz dedi.

Taleplerin içerii umut verici

Gerçekletirilen tantm toplantlarnda yatrmclarn programa ilgi gösterdiklerini belirten Sayar, ön bavurulara bakld zaman gerek istihdam gerekse de üretim açsndan umut verici yatrm talepleri olduuna dikkati çekti. Sayar öyle dedi; Cazibe merkezleri programnda Diyarbakrn maksimum oranda faydalanmas için çaba içerisinde olacaz.

Yatrmcnn katlmas için

DTSO, Kalknma Ajans ve kentteki kurumlar ile gerek yatrm alt yaps, gerekse de yatrmc çekmek için çalmalar yürüttüklerinin altn çizen Sayar, Diyarbakrn maksimum seviyede programdan faydalanmas için çalmalarn sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

Programla ilgili detayl bir sunum yapan Kalknma Ajansn Genel Sekreteri Hasan Maral da bavuru sürecinin Kalknma Bankas tarafndan yürütüleceini belirterek, deerlendirme sürecinin de Kalknma Bankas tarafndan gerçekletirileceini söyledi. Maral, programn içerii ve bavuru koullar ile bavuru belgelerinin hazrlanmas konularnda da katlmclar bilgilendirildi.

Ana Sayfaya Git