Çelik; ölmek istemiyorum!

"Kan Kanseri" hastalığına yakalanan ve maddi imkansızlıklar yüzünden tedavisi sürekli aksayan 18 yaşındaki Kağan Çelik, yardım çılığını atarak, "Ölmek istemiyorum" dedi.

Haberler 07.10.2019 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesinde yaayan 18 yandaki kan kanseri hastas Kaan çelikin ailesi, maddi durumlarnn yetersiz olduunu belirterek yetkililerin Kaann tedavisine yardm etmelerini istedi.

Diyarbakrn Balar ilçesi Muradiye Mahallesinde ailesiyle birlikte yaayan çelik, bundan iki yl önce yaad rahatszlk üzerine gittii hastanede kan kanseri olduunu örendi. Yaad okun ardndan tedavisine balanan çelik, 8 defa kemoterapi gördü. Hastaln ilerlemesi ve kulland ilaçlarn arl karsnda vücudunun çeitli bölgeleri moraran, böbrek dahil birçok organ iflas etme noktasna gelen çelik, dar çkamaz duruma geldi.

Son olarak gördüü kemoterapinin ardndan kardelerinden birinden alnan doku ile Malatyada ilik nakli ameliyat olan genç Kaan, umutla yaama baland. Her hafta Malatyaya gitmek zorunda kalan Kaann ailesine doktorlar, çocuunuz için artk yapacak bir ey yok, evinize götürün söylemi üzerine aile bir kez daha ykld.

TEDAVM SÜREKL AKSIYOR

Kaann acl annesi Sevda çelik, olunun hak ettii bir hayat yaayamadn söyledi. çelik, Rahatszlannca hastaneye götürdük, doktorlar kan kanseri olduunu söyleyince kan beynime sçrad. Günlerce kendine gelemedim ama olum için güçlü durmam gerekiyordu ve güçlü durmaya çaltm. 7-8 defa kemoterapi yapld, ameliyatlar, ilaçlar olumun vücudu iti morard, saçlar döküldü. Malatyada dier kardeinden alnan doku ile ameliyat ettirdik, olumun düzeleceine olan küçük de olsa bir inancm vard. çok zor artlar altnda gittiimiz Malatyada iyi bir ameliyat geçirmitik ancak son kontrolde doktorlarn çocuunuz için artk yapacak bir ey yok, alp evinize götürün eklindeki sözleri karsnda ümidimizi tamamen yitirdik, ne yapacaz bilmiyorum dedi.

çELK ÖLMEM STEMYORUM

Kimsenin kendileriyle ilgilenmediini yetkililerden çocuunun kurtulmas için yardm talep ettiini anlatan çelik, Bizim maddi durumumuz yok, derme çatma bir evde yayoruz. Bir defa evimiz, bir hasta için hiç uygun bir ev deil ama kiradayz ve maddi gücümüz buna zor yetiyor. Olum için hijyenik bir ortam olmal ama maalesef henüz hijyenik bir yata bile yok. Ne lavabosu, ne banyosu, kendisine ait olan bir yata bile yok. Birçok istei var bunlar yerine getiremiyoruz. Yatak gibi, bir bilgisayar gibi. Morali bozuldu, sosyal hayat bitti, öz güveni tamamen çöktü, arkadalarndan kaçyor. Kendisini gelip, görmek isteyen arkadalarn görmek istemiyor, saklanyor, bu halinden utanyor. Ne olur bizlere yardm edin, sizin de çocuklarnz bu durumda olabilirdi Allah korusun diye konutu.

Hastaln pençesinde kvranan genç Kaan ise, ölmek istemediini yaamak istediini belirterek kendilerine yardm etmesini beklediklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git