Çelik'ten BDP'ye sert eleştiri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, “BDP’de Kürtlük, ırkçılık ve PKK yandaşlığı ile özdeşleştiğinden, PKK terör örgütüne karşı olan herkesi Kürt karşıtı göstermeye çalışıyorlar."

Haberler 29.07.2012 - 15:33 Son Güncelleme : 29.07.2012 - 15:33

Çelik, BDPde Kürtlük, ırkçılık ve PKK yandaşlığı ile özdeşleştiğinden, PKK terör örgütüne karşı olan herkesi Kürt karşıtı göstermeye çalışıyorlar. BDP, Suriyeli Kürtlerin hakkını savunmayı, Kuzey Suriyede PKKya terör yuvaları açmakla aynı sayıyor görüşünü paylaştı. Çelik, Twitterdan şu değerlendirmelerde bulundu:

BDP’YE AĞIR ELEŞTİRİLER

BDP-PKK eksenindekiler, Suriyedeki olaylara ilişkin tavrımızı bilerek, sahip oldukları siyasi yazılım çerçevesinde çarpıtıyorlar. Bunun Suriyeli Kürtlere karşı olmak gibi bir anlamı yok. BDP, Türkiyedeki Kürtleri, PKKnın egemenliğine sokma gayretini, şimdi Suriyeli Kürtler için de yapmaya çalışıyor. BDPnin Kürtlerin haklarını PKKnın hegemonyasıyla özdeşleştirmesi gösteriyor ki, Kürtlerin hakkı diye bir dertleri yok. Tek işleri PKKcılık. Tüm Suriye halkını olduğu gibi, Suriyedeki Kürt kardeşlerimizi de tehdit olarak değil, kardeş olarak görüyoruz. Türkiyenin PKKya karşı olan tutumunu, BDPnin, Suriye Kürtlerine karşı bir tutum gibi yansıtması bir psikolojik harekattır.

Ana Sayfaya Git