Cemaatçi Samanyolu yayın grubuna bir darbe de Turksat'tan, Samanyolu kanalları uydudan çıkartılacak

Cemaatçi olduğu iddia edilen Samanyolu yayın grubu kanallarına bir darbe de Türksat'tan geldi. Cemmat kanalları Samanyolu yayaın grubuna gönderilen bir ihbarname ile, Türksat uydusundan çıkarılacağı açıklandı.

Haberler 14.11.2015 - 00:07 Son Güncelleme : 19.03.2024 - 01:49

Cemaatçi olduğu iddia edilen Samanyolu yayın grubu kanallarına bir darbe de Türksattan geldi. Cemmat kanalları Samanyolu yayaın grubuna gönderilen bir ihbarname ile, Türksat uydusundan çıkarılacağı açıklandı.

Türksat, Samanyolu Yayın Grubunda yer alan Mehtap TV, Ebru TV, Burç FMin de aralarında bulunduğu 13 kanal ve radyonun uydudan çıkarılmasına karar verdi. Adı geçen televizon kanalları ve radyolar yarından itibaren Türksat üzerinden artık yayın yapamayacak. Türksatın aldığı bu karardan sonra uyarı yazısı Samanyoluna gönderildi.

Daha önce Digitürk, Kablo TV ve Teledünyadaki yayınlardan çıkartılan TV ve radyo kanallarının yarından itibaren uydu yayınlarının da sonlandırılacağı öğrenildi. haberaktuel.comda yer alan habere göre Türksat, Samanyolu Yayın Grubu altında faaliyet gösteren Ebru TV, Mehtap TV, Samanyolu Haber, Yumurcak TVnin de aralarında bulunduğu kanallar ile radyoların sözleşleşmesini uzatmamaya karar verdi. Medya şirketine gönderilen yazıda 14 Kasım 2015ten itibaren uydu yayınlarının kesileceği belirtildi. Türksatın 10 Ekim 2015 tarihinde Samanyolu Yayıncılık Hizmetleri A.Şye gönderdiği ihbarnamede grubun Türksat üzerinde kiraladığı bantla ilgili sözleşmenin yenilenmeyeceği, 30 iş günü sonunda yayınların kesileceği belirtildi.

Ana Sayfaya Git