Cemal Kaşıkçı, öldürülmesinin birinci yılında anıldı

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı, Levent’te bulunan Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülmesinin birinci yılında konsolosluk binasının bulunduğu sokakta anıldı.

Haberler 03.10.2019 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk-Arap Medya Dernei ve Snr tanmayan Gazeteciler Derneinin düzenledii anma töreninin yaplaca alanda geni güvenlik önlemleri alnd. Tören, Kakçnn konsoloslua giri saati olan 13.14te video gösterimiyle balad.

Törende Türk-Arap Medya Dernei Bakan Turan Klakç, Kakçnn nianls Hatice Cengiz, Kakçnn öldürülmesi olayn soruturan Birlemi Milletler (BM) Yargsz ve Keyfi nfazlar Özel raportörü Agnes Callamard, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Yasin Aktay, Msr-Amerikan insan haklar savunucusu Mohamed Soltan, Snr Tanmayan Gazeteciler Dernei Bakan Erol Önderolu, Gazeteci Andrew Gardner, Amerikan-slam likileri Konseyinin kurucu orta ve cra Kurulu Bakan Nihad Awad, Yemenli aktivist Tawakel Karman, Msrl Siyasetçi Ayman Abd El Aziz Nour, ve Bamsz El-ark Formunun yöneticisi Wadah Khanfar konumalar yapt.

Yazar ve nsan haklar aktivisti yad el-Baghdadinin konumas ise tören alanndaki ekranda yaynland. Amazon.comun kurucusu ve Washington Postun sahibi Jeff Bezos ile Washington Post yayncs Fred Ryan da konuma yapan isimler arasnda yer ald.

Konumalarn ardndan Cengiz, konumaclar ile birlikte ant tann bulunduu alana giderek, üzerinde Cemal Kakçnn adnn, doum ve ölüm tarihinin yazd antn örtüsünü kaldrd ve konumaclar ile birlikte antn banda dua edildi.

Törenin banda konuma yapan Turan Klakç, Bu halim ve selim insan iki kez ehit ettiler. Önce onu öldürdüklerinde ehit oldu, ikinci olarak da barbar, alçak katliam ile ilgili kantlar tahrif ettiklerinde. Fakat unu unuttular; Bu çocuksu kalbe sahip adam, ölmeyecek ve insanln ebedi muhayyilesinde yaayacaktr ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git