Cemevi elektriği faturasına iptal!

İstanbul'da mahkeme, cemevinin elektrik faturasını iptal etti

Haberler 16.03.2022 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pir Sultan Abdal Kültür Dernei Kadköy ubesi ve cemevinin bavurusu üzerine, elektrik faturas mahkeme kararyla iptal edildi.

Anadolu 7. Asliye Hukuk Mahkemesindeki durumaya, davac dernein vekili Nazm Karsl katlrken, daval elektrik firmasn temsilen kimse gelmedi.

Avukat Karsl, önceki beyanlarn tekrar ettiklerini, davann kabulü yönünde karar verilmesini istedi.

Mahkeme, davann kabulüne karar vererek, davac dernein ve cemevinin, daval alacaklya borçlu olmadna hükmetti.

Ayrca mahkeme, davacnn icra inkar tazminat ödemesi talebini ise yasal artlar olumadndan reddetti.

DAVA DLEKçESNDEN

Dernein avukatlar tarafndan Anadolu 7. Asliye Hukuk Mahkemesine sunulan dilekçede, cemevlerinin Alevi inancnn yol ve erkanna göre hizmet verdii, Alevilerin cemevlerinde ibadetlerini yapt anlatld.

Elektrik Perakende Sat A.. Kadköy ubesinin Pir Sultan Abdal Kültür Derneine ticarethane hükümlerine göre tarife uygulayp yüksek fatura kestii bildirilen dilekçede, borcu ödeyemeyen cemevinin elektriinin kesildii kaydedildi.

Dilekçede, cemevine bir sanayi kuruluuymu gibi elektrik tarifesi uyguland ifade edilerek, cemevlerinin ibadethane olduu bu nedenle de aydnlatma ve elektrik kullanm giderlerinin alnmamas gerektii belirtildi.

Pirsultan Abdal Kültür Dernei Kadköy ubesi ve cemevinin daval irkete borçlu olmadnn tespit edilmesinin istendii dilekçede, icra takibinin de iptaline karar verilmesi talep edildi.

Dilekçede ayrca, söz konusu dernei zarara uratan daval irketin icra inkar tazminat ödemesi de istendi.

Ana Sayfaya Git