Çete lideri kadın çıktı

Diyarbakır Kaçakçılık Suçları ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, liderliğini M.Ş. adlı kadının yaptığı çeteyi çökertti. M.Ş.'nin de aralarında bulunduğu 9 şüpheli, operasyonla yakalandı.

Haberler 24.02.2020 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, ihbar üzerine balatt çalmada, M.. adl kadnn liderliini yapt çetenin izini buldu. Yaklak 4 ay süren teknik ve fiziki takibin sonunda, çaramba sabah çeteye yönelik operasyon yapt. Önceden belirlenen adreslere e zamanl baskn yapan polis, 9 üpheliyi gözaltna ald.

ADRESLERE OPERASYON

Adreslerde yaplan aramalarda ise 2 ruhsatsz tabanca, 1 ruhsatsz tüfek ve çok sayda senet ele geçirildi. çetenin borç verdii kiileri, kaçrp bir eve kapatt ve zorla senet imzalatt, borçlarn ödeyemeyenlerin ise ev, arsa, otomobil gibi mallarna el koyduklar ortaya çkt.

çETE LDER KADIN çIKTI

Zorla senet imzalatarak çok sayda kiiyi milyonlarca lira borçlandrdklar belirlenen üpheliler, polisteki sorgularnn ardndan adliyeye sevk edildi. Haklarnda nitelikli yama, tefecilik ve tehdit gibi suçlardan ilem yaplan üphelilerden çete liderinin de aralarnda bulunduu 6 kii tutukland. 3 üpheli, ise adli kontrolle serbest brakld.

Ana Sayfaya Git