Çetin'e 15 yıl istendi

Erciş eski Belediye Başkanı HDP'li Çetin'in 15 yıl hapsi istendi

Haberler 29.01.2020 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca görevden uzaklatrlan Erci Belediye Bakan HDPli Yldz çetin ve 10 kii hakknda Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturmann ardndan hazrlad iddianame, Van 5. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi. üpheliler hakknda 15er yla kadar hapis cezas istenen iddianamede, Yldz çetinin kente gelen terör örgütü PKKnn sözde üst düzey sorumlularn evinde barndrd belirtildi.

Erci Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmas kapsamnda çkarlan yakalama karar dorultusunda polis ve jandarma ekipleri, 15 Ekimde Erci Belediye Bakan Yldz çetin ve 13 belediye meclis üyesinin evine operasyon düzenledi. Gözaltna alnan üphelilerden çetin, terör örgütüne üye olmak ve terör propagandas yapmak suçlarndan tutuklanp Van F Tipi Kapal Cezaevine gönderilirken, 3ü adli kontrol artyla, dier üpheliler ise serbest brakld.

Van Cumhuriyet Basavclnn, terör örgütü PKK/KCKnn sözde kadn yaplanmasnda yer aldklar, örgüte eleman temin ettikleri ve teröristlerle görütükleri iddia edilen çetin ile 10 kii hakknda iddianame hazrland. Van 5. Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, çetin ile dier sanklarn silahl terör örgütüne üye olmak, Kanuna aykr toplant ve gösteri yürüyüleri düzenlemek, yönetmek ve bunlarn hareketlerine katlmak suçlarndan 15er yla kadar hapisle cezalandrlmalar talep edildi. ddianamede ayrca HDPli çetinin, Vana gelen terör örgütü PKKnn sözde üst düzey sorumlularn evinde barndrd, örgütün Demokratik Toplum Kongresi ve sözde kadn yaplanmasnda aktif faaliyet yürüttüü kaydedildi.

ddianamede, çetinin ayrca kendisini arayan ve sözde ehit yakn olduunu söyleyen PKKl yaknnn isteklerini karlayaca sözünü verdii belirtilerek, üphelinin dosya kapsamndaki tapelerden anlald kadaryla, silahl terör örgütü içinde Tirej Agiri Karayaz kod adl teröristin talimatyla, dosyadaki dier üpheli Faruk Cana belediyenin kaynaklarndan ayni yardmda bulunduu belirlenmitir. çetinin PKK/KCK silahl terör örgütünün faaliyetleri içinde sürekli yer alarak örgüt mensuplarnn emir ve talimatlar dorultusunda hareket ettii, örgütün hiyerarik yaps içinde yer ald, organik ba kurduu, süreklilik, çeitlilik ve younluk gösteren eylemlerinden silahl terör örgütü suçunu iledii deerlendirilmitir denildi.

ddianamede ayrca, belediyede, E bakan unvann kullanan meclis üyesi Bayram çiçekte ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesinde ise üphelinin terör örgütü PKK/KCKnn sözde sorumlu düzeydeki mensuplaryla krsalda görütüü, onlara tatl ve içecek götürerek terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardm ettii ifade edildi.

Dosyadaki baz üphelilerin de terör örgütüne eleman kazandrlmas konusunda aktif görev yürüttüü ve terör örgütü mensuplaryla görütükleri belirtilen iddianamede, Diyarbakrda yayn yapan Denge Velat radyosuna ifreli istek parça göndererek haberlemeyi saladklar, market ubelerine saldr talimatlar verdikleri de kaydedildi.

ddianamede ayrca operasyonlar kapsamnda gözalt ve tutuklamalara tepki olarak HDP Erci lçe Bakanl binasnda Yldz çetinin de bulunduu ortamda, Örgütün elinde o kadar ar silah ve bomba var, neden kullanmyor? eklinde konumalarn geçtii belirtildi.

Ana Sayfaya Git