Cezaevinde işkence iddiaları yalanlandı!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından "cezaevinde mahkumlara kötü muamele ediliyor" iddialarına açıklama "Hükümlü ve tutukluların üst aramaları ve koğuşlarına konulmaları sırasında ve sonrasında kendilerine yönelik herhangi bir şiddet veya kötü muamelede bulunulması söz konusu değildir. İşkence iddiaları asılsızdır" denildi.

Haberler 06.05.2020 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl, baz tutuklu ve hükümlülere cezaevinde kötü muamele edildii iddialarnn aslsz olduunu bildirdi.

Basavclktan yaplan açklamada, baz basn yayn kurulularnda ve sosyal medyada Diyarbakr T Tipi Cezaevinde baz tutuklu ve hükümlülerin iddete maruz kaldna yönelik iddialarn yer ald belirtildi.

DDALAR ASILSIZ

Batman M Tipi Kapal Ceza nfaz Kurumundan 4 Nisan 2020de güvenlik ve asayi nedeniyle Diyarbakr 4 Nolu T Tipi Kapal Ceza nfaz Kurumuna 429 hükümlü ve tutuklu nakledildii iaret edilen açklamada, unlar kaydedildi:

Bu hükümlü ve tutuklularn kuruma kabulleri mevzuat çerçevesinde üst aramalar yaplarak, görevli doktorlar tarafndan salk muayenelerinden geçirilmek suretiyle gerçekletirilmitir. Hükümlü ve tutuklularn üst aramalar ve kurumdaki koularna konulmalar srasnda ve sonrasnda kendilerine yönelik herhangi bir iddet veya kötü muamelede bulunulmas söz konusu deildir. kence iddialar aslszdr. Konuyla ilgili yaplan haber ve sosyal medya paylamlar, kamuoyunu yanltmaya ve yönlendirmeye yönelik, art niyetli, gerçek d paylamlardr.

Ana Sayfaya Git