Cezaevindeki vahşeti anlattı

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Diyarbakır Beş No'lu Cezaevi İnceleme Alt Komisyonu askerlik görevini Diyarbakır Cezaevi'nde yapan Mahmut Noğay'ı dinledi.

Haberler 01.12.2016 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cezaevinde görev yapacak kiilerin özel olarak seçildiini, kendisinin de yaplan aratrma neticesinde görevlendirildiini belirten Noay, Ailelerimiz nerede görev yaptmz bilmiyordu. Bilgi vermek yasakt. Ziyaretçilerimizin de gelmesine izin verilmiyordu. O dönemde cezaevinde görev yapan birçok insan psikolojik tedavi gördü. Ben de tedavi gördüm. dedi.

ÖZEL OLARAK SEçLRDK

Noay, Yüzba Esat Oktay Yldrayn, köpei ile mahkumlara ikence ettiini ve küçük koulara çok sayda mahkumun sdrldn belirtti. nsanlar souk suya sokma, dayak gibi uygulamalarn sürekli olduunu kaydeden Noay, orada yaadklar ve duyduklarn hiçbir zaman unutamadn vurgulad.

Kürtçe konumann yasak olduunu, çocuklarn ziyarete gelen ailelerin de Türkçe bilmedikleri için hiç konuamadan gözyalar içinde evlerine geri dönmelerine ahitlik ettiini aktaran Noay, Diyarbakr Cezaevinin bir proje olarak deerlendirilmesi gerektiini ve yaananlarn tam anlamyla ortaya çkmadn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git