Cezaevlerinde işkence alarmı

Adalet Bakanlığı, cezaevlerindeki işkence ve kötü muamele iddialarına ilişkin sosyal medyada çıkan haberleri takibe aldı, şikayetleri de internet üzerinden kabul etmeye başladı.

Haberler 12.11.2016 - 08:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakanl, cezaevlerindeki ikence ve kötü muamele iddialarna ilikin medyada çkan haberleri takibe ald, ikayetleri de internet üzerinden kabul etmeye balad.

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) darbe giriiminin ardndan tutuklananlara ikence ve kötü muamele yapld iddialarn aratrmak üzere yeni admlar atlmaya baland.

Adalet Bakan Bekir Bozdan talimatyla Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüünde (CTE) ikence ve kötü muamele iddialarnn takip edilmesi ve gerçeklik boyutlarnn aratrlmas amacyla yeni bir birim oluturuldu.

Genel Müdürlük bünyesindeki birim, yazl, görsel ve sosyal medyadaki haber ve paylamlar takibe almaya balad. lgili haber ve paylamlarda yer alan iddialarn birim tarafndan incelendii bildirildi. ddialarn gerçekliini aratran biriminin söz konusu iddialarla ilgili cezaevlerinden bilgi ve belge talebinde bulunaca kaydedildi.

Birimin, ikence ve kötü muamele iddialaryla ilgili aratrma ve inceleme sonuçlarn basn açklamas yaparak kamuoyuyla effaf bir ekilde paylaaca belirtildi.

- nternetten bavuru imkan

Öte yandan ikinci bir adm olarak da iddialara yönelik tutuklularn aileleri ve avukatlarnn ikayet ve taleplerini, internet üzerinden yapabilmelerine imkan saland. CTE Genel Müdürlüünün internet sitesine eklenen linkten söz konusu iddialarla ilgili bavurular alnmaya baland. Genel Müdürlük personelinin, iddialar içeren bavurular deerlendirecei ifade edildi.

Bozdan talimatyla atlan admlarn, ikence ve kötü muameleyle ilgili ileri sürülen iddialarn aktif ekilde takip edilmesinin salanmas ve kamuoyunun doru bir ekilde bilgilendirilmesi amacyla gerçekletirildii belirtildi.

Ana Sayfaya Git