Cezaevlerine memur alımı?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne 300 idare memurluğu öğrencisi alınacak.

Haberler 31.07.2019 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

En az 4 yllk lisans eitimi veren fakülte ve yüksekokullardan veya bunlara denklii Yükseköretim Kurulunca kabul edilen yabanc fakülte veya yüksekokullardan mezun olmalar art aranan adaylarn 2018 KPSS Lisans Snavnn KPSSP3 puan türünden en az 70 puan alm olmas isteniyor.

Bavurular 19 Austosta balayp 2 Eylül tarihinin mesai saati bitimine kadar Ar Ceza Cumhuriyet Basavclklarna bal bilgi ilem ube müdürlükleri, eflikleri ve bürolarna bizzat yaplacak. Posta yoluyla yaplan müracaatlar kabul edilmeyecek. Sözlü snav ve mülakata KPSSP3 puan türünden 70 ve daha yukar puan alan örenci adaylarndan en yüksek puandan balamak üzere bin 500 kii çarlacak.

HABER MERKEZ

Adalet Bakanl Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüünce sözlü snav ve mülakat ile 300 idare memurluu örencisi alnacak.

Resmi Gazetede yaymlanan ilana göre, bavuruda bulunacak adaylarn 18 yandan küçük, merkezi snav tarihi itibariyle 35 yan doldurmam olmas gerekiyor.

En az 4 yllk lisans eitimi veren fakülte ve yüksekokullardan veya bunlara denklii

Yükseköretim Kurulunca kabul edilen yabanc fakülte veya yüksekokullardan mezun olmalar art aranan adaylarn 2018 KPSS Lisans Snavnn KPSSP3 puan türünden en az 70 puan alm olmas isteniyor.

Bavurular 19 Austosta balayp 2 Eylül tarihinin mesai saati bitimine kadar Ar Ceza Cumhuriyet Basavclklarna bal bilgi ilem ube müdürlükleri, eflikleri ve bürolarna bizzat yaplacak. Posta yoluyla yaplan müracaatlar kabul edilmeyecek.

Sözlü snav ve mülakata KPSSP3 puan türünden 70 ve daha yukar puan alan örenci adaylarndan en yüksek puandan balamak üzere bin 500 kii çarlacak.

Sözlü snav ve mülakata girecek adaylarn isimleri, snav yerleri ile sözlü snav tarihleri Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüü internet sitesinden www.cte.adalet.gov.tr adresinden ilan edilecek.

Sözlü snavda adaylara genel kültür, genel hukuk, infaz mevzuat ve ceza infaz kurumu idaresine ilikin konularn bir veya birkaçndan sorular ile Atatürk ilkeleri ve inklap tarihinden sorular yöneltilecek.

Mülakatta ise adaylarn davran ve genel fiziki durumu ile bir konuyu kavrama ile ifade yetenei üzerinden deerlendirme yaplacak.

Örenci adaynn sözlü snavda ve mülakatta baarl saylabilmesi için her birinden 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almas gerekecek.

Nihai baar listesi, adaylarn merkezi snav, sözlü snav ve mülakatta aldklar puanlarn aritmetik ortalamasna göre belirlenerek snavn bitimini takip eden 15 gün içerisinde www.cte.adalet.gov.tr adresinden ilan edilecek.

- Baarl olanlar 5 ay hizmet öncesi eitim görecek

Snav kazanan adaylar 5 aylk hizmet öncesi eitim görecek ve bu sürede 3 bin gösterge rakamnn memur aylk katsays ile çarpm sonucu bulunacak miktarda harçlk ödenecek.

Ceza nfaz Kurumlar ve Tutukevleri Personeli Ankara Eitim Merkezi Müdürlüünde yaplacak hizmet öncesi eitim, istee bal olarak yatl sürdürülebilecek.

Eitim merkezlerinin ve yatl tesislerin her türlü gereksinimi, giderleri ve hizmet öncesi eitime alnanlarn resmi kyafet ve harçlklar Bakanlk bütçesinden karlanacak.

Eitim merkezlerinde yatl kalmayan idare memurluu örencileri, bu hizmetlerden yararlanmamalar karl herhangi bir hak talep edemeyecek.

- Eitimi baar ile tamamlayanlar idare memuru olarak atanacak

Eitim görenler, eitim süresi içinde kendilerine öretilen konularda yazl, sözlü ve uygulamal snava alnacak. Hizmet öncesi eitimi baar ile tamamlayan idare memurluu örencileri idare memuru olarak atanacak.

Baarsz olan örenci adaylarnn ise eitim merkezi ile iliii kesilecek. Baarszlklar veya salk durumlar dndaki nedenlerle örencilii sona erdirilenler veya istei ile örencilikten ayrlanlar, kendileri için yaplm bulunan bütün giderleri iki kat olarak karlamak zorunda olacak.

Atamas yapldktan sonra, salk nedeniyle görevini yapmaya devam edemeyecekler hariç olmak üzere herhangi bir sebeple mecburi hizmet yükümlülüü dolmadan görevinden çekilenler ile görevi ile iliii kesilenler kendileri için yaplm bütün giderleri, görev yapmadklar süre ile orantl ve iki kat olarak ödeyecek.

Hizmet öncesi eitim görerek atamas yaplanlar her öretim yl karlnda 2 yl süre ile mecburi hizmetle yükümlü olacak.

Ana Sayfaya Git