Cezası belli oldu

Suriye’de Ayn İsa'ya bağlı Mişrefa Köyü'nde çıkan çatışmada yakalanarak Türkiye’ye getirilen tutuklu PKK/YPG’li kadın militan Dozgin Temo (Çiçek Kobane) hakkında açılan davanın 6’ncı duruşmasında karar çıktı. Temo'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Haberler 08.04.2021 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bar Pnar Harekt srasnda Suriye Milli Ordusunca girilen çatmada yaral olarak yakalanan ve getirildii anlurfada tutuklanan YPGli kadn militan Dozgin Temo hakknda açlan davann 6nc durumas, anlurfa 5inci Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. anlurfa T Tipi Kapal Cezaevinde tutuklu bulunan Temo, durumaya Ses ve Görüntülü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla katlrken, avukat Hidayet Enmek ise durumaya katld.

CEZASI BELL OLDU

Durumada söz alan Temonun avukat Hidayet Enmek, müvekkilinin yakalanma ve gözaltna alnma ekline dair önceki celselerde talep edilen belgelerin dosyaya eklenmediine dikkat çekti. Müvekkilini yakalayanlarn ÖSO gruplar olduunu söyleyen Enmek, Dolaysyla yakalanma ekline dair aydnlatc bir tutanak dosyada bulunmuyor. Biz yakalama ilemi yapan ahslarn mahkemede dinlenmesini talep ediyoruz. Müvekkilim yakalandnda üzerinde silah bulunmuyor. Yine herhangi bir eylemi olmamasna ramen vurularak yaralanyor. Eksik tutanaklar dosyaya eklenmedi. Tank dinleniyor ama tank beyan dosyada yok. Müvekkilimin Suriyede yakalanp hakknda bu ülkeye yönelik herhangi bir fiilinin tespit edilmemesine ramen burada tutuklanp yarglanmas uluslararas hukuka aykrdr. Bu dosya uluslararas mahkemelere tand zaman hukuka aykrl ortaya çkacaktr. Müvekkilim Suriyelidir. Bu ülkeye yönelik herhangi bir eylemi olmad için beraatini talep ediyorum.

Mahkeme heyeti, Temoya Devletin birliini ve ülke bütünlüünü bozmak iddiasyla arlatrlm müebbet ve Adam öldürmekten 10 yl 10 ay hapis cezas verdi.

Ana Sayfaya Git