CHP heyeti Demirtaş'ı ziyaret etti: Bir dil kayması olsa ölecekti

Sağlık sorunları nedeniyle HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a ziyarette bulunan CHP'li heyette yer alan Veli Ağbaba, Demirtaş'ın ciddi sağlık sorunları yaşadığını aktararak tedbir alınması gerektiğini söyledi.

Haberler 04.12.2019 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edirne Cezaevinde rahatszland ve bir süre bilincini yitirdii açklanan Halklarn Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Ebakan Selahattin Demirtaa, aralarnda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Bakan Yardmcs ve Cezaevleri zleme Komisyonu Sözcüsü Veli Ababa, stanbul Milletvekilleri Zeynel Emre ve Gaziantep Milletvekili Bayram Ylmazkayann da aralarnda bulunduu bir heyet ziyaret gerçekletirdi.

Cezaevi ziyaretinin ardndan gazetecilere açklama yapmak isteyen CHP milletvekillerine savcln karar üzerine jandarma tarafndan izin verilmedi. Bunun üzerine CHP heyeti cezaevinin yaklak 4 kilometre uzanda ziyarete ilikin deerlendirmelerde bulundu.

MORAL Y

CHPli heyet adna açklama yapan Veli Ababa, Demirta iyi gördüklerini söyledi. Ababa, kamuoyuna yansyan bilgiler nedeniyle Demirta ziyaret ettiklerini belirterek, Moralinin iyi olduunu gördük. Geçtiimiz sal günü salk sorunlar yayor. Nefesi kesiliyor ve baylyor. Ambulansa götürülerek salk kontrolleri yaplyor. Daha sonra da hastaneye sevkini istiyor dedi.

SORUMLUSU CEZAVNE GÖNDERENLERDR

Demirtan cezaevi yönetimi ile ilgili bir sorun yaamadn dile getiren Ababa, Birkaç gün geçince avukat araclyla kamuoyuna bildiriliyor. Adalet Bakanlnn ihmali olduunu düünüyor. Böyle bir rahatszln 20 yldr yayor. Bu zamana kadar en fazla 20 kez bu sorunu yaarken son 3 ylda says artyor. Salk problemlerinin hasta mahpus sorunlar olduunu söyledi. Ölürse sorumlusunun cezaevine sokanlar olduunu belirtti diye konutu.

ZORLAMA HUKUKLA TUTUKLU

Demirtan zorlama hukukla cezaevinde bulunduunun altn çizen Ababa, Türkiyede hasta mahpus meselesi en önemli konulardan biri. Demirtan yaadklarnn sorumlusu her eyi planlayan kiidir. Cezaevlerinde sevk sorunlar yaanyor. Salk haklarndan faydalanamyorlar. Hukuk herkese eit uygulanrsa problem kalmayacak. Anayasann 10. maddesi uygulanrsa sorun kalmayacak. Hukuksuz bir ekilde içeride tutulanlar içinde geçerli. Biz bu yarg düzeninin son bulmasn istiyoruz. Siyasi kararlarla içeride tutulanlarn serbest braklmasn istiyoruz. Parti olarak cezaevinde sorun yaayan herkesin sorunlarnn takipçisi olacamz bilmenizi istiyoruz diye belirtti.

CDD SALIK PROBLEMLER VAR ÖNLEM ALINMALI

Demirtan ciddi salk sorunlar yaadn aktaran Ababa, tedbir alnmas gerektiini ifade etti. Dil kaymas olsayd ölebileceini söyleyen Ababa, Ancak Demirta Ölüm çksa bile bu sebepten ötürü tahliyemi istemem diyor. Böyle bir eyi kendisine yaktramyor. Önümüzdeki günlerde tekrar muayene olacak. Hastalyla ilgili bir tan yok. Nefes egzersiziyle atlatrken ilk defa baylm. Bu yeni bir durum kendisi için. lk kez baylyor ve kafasn vurduu için hatrlamyor ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git