CHP il kongrelerinde sona doğru

CHP'nin 28-29 Mart'ta Ankara Spor Salonu'nda yapılacak 37. Olağan Kurultayı öncesinde, aralarında İstanbul, İzmir ve Ankara'nın da bulunduğu 56 ilde başkanlık seçimleri yapıldı.

Haberler 20.02.2020 - 01:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANKARA - CHPnin stanbul, Ankara ve zmirin de aralarnda bulunduu 56 ilde bakanlk seçimleri tamamland.

Kuruluundan bu yana 36 olaan ve 18 olaanüstü kurultay gerçekletiren CHPde, 37. Olaan Kurultay 28-29 Martta Ankara Spor Salonunda yaplacak.

Büyük kurultay öncesi ilçelerde kongrelerini tamamlayan CHPde, il kongreleri ise öne çekilerek 26 Ocakta balatld.

CHPde bugüne kadar aralarnda Ankara, stanbul ve zmirin de bulunduu 56 il bakan belirlendi.

stanbulda Canan Kaftancolu, zmirde de Deniz Yücelin yeniden il bakan seçildii partide, merak konusu olan Ankarada ise düüm geçtiimiz hafta sonu çözüldü. Mevcut bakan Rfk Güvenerin aday olmad kongrede Ali Hikmet Akll Ankara l Bakan seçildi.

- Adyamanda enite, kaynbirader yart

CHPnin hafta sonu gerçekletirilen Adyaman il kongresinde ise ilginç bir sonuçla karlald.

Mevcut Bakan Deniz çakmakn yan sra Murat Bilgiç ile kaynbiraderi Burak Binzet de il bakanlna aday oldu.

Yaplan seçimlerde çakmak 59 oy, Bilgiç ve Binzet ise 65er delegenin oyunu alarak berabere kald.

l Seçim Kuruluna yaplan itiraz üzerine yeniden saym gerçekletirildi ve Binzet, enitesini geride brakarak 66 oyla bakan seçildi.

Binzet, AA muhabirine yapt açklamada, enitesiyle ayn siyasi kulvarda yer almaktan mutluluk duyduunu belirtirken, hafta sonu tatl bir siyasi rekabet yaadklarn söyledi.

Yaplan seçimlerde enitesi ile ayn oyda kaldklarn, bunun üzerine itirazda bulunduklarn belirten Binzet, il seçim kurulunun geçersiz iki oydan birini geçerli saymas sonucu kendisinin ipi göüslediini belirtti. Bakan seçilmesi üzerine ilk tebrik edenin de yine enitesi olduunu anlatan Binzet, partileri için birlikte çalmaya devam edeceklerini bildirdi.

Partinin kalan 25 il kongresinin ay sonuna kadar tamamlanmas planlanrken, son il kongresi ise 1 Martta Afyonkarahisarda gerçekletirilecek.

Kurultay hazrlklar sürüyor

CHPnin, 28-29 Mart tarihlerinde yaplacak 37. Olaan Kurultay için hazrlklar da devam ediyor.

28 Martta genel bakanlk seçimi, kurultayn ikinci günü olan 29 Martta Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin seçimini gerçekletirecek CHPde, kurultay hazrlklarn genel bakan yardmclar Ouz Kaan Salc, Bülent Kuolu ve Muharrem Erkekden oluan komisyon sürdürüyor.

Komisyon, iki gün sürecek kurultayn sorunsuz tamamlanmas için profesyonel bir ekiple çalrken, bu çalmalar kapsamnda Ankaraya gelecek partililer için kalacak yer, ulam, yiyecek gibi planlamalar imdiden yapld.

Ana Sayfaya Git