CHP olağan kongre süreci resmen başladı

CHP Olağan Kongre sürecinin başlatıldığı Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl tarafından açıklandı

Haberler 03.05.2017 - 16:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP taraflarnda olaan kongre sürecinin balam olduu açkland. CHP Merkez Yönetim Kurulu Toplants akabinde konuan Genel Bakan Yardmcs Tekin Bingöl, VHPnin gidiatnn belirlenecei olaan kongre konusunda açklama yapt ve Merkez Yönetim Kurulunda (MYK) alnan kararla bugün itibaryla olaan kongre sürecini balatm bulunuyoruz dedi.

2 YIL DA BR YAPILIYOR

CHP Genel Bakan Yardmcs Tekin Bingöl, tüzük gerei CHPde olaan kurultaylarn 2 ylda bir yapldn hatrlatarak, Merkez Yönetim Kurulunda (MYK) alnan kararla bugün itibaryla olaan kongre sürecini balatm bulunuyoruz. Bu sürecin tamamlanmasnn hemen akabinde Parti Meclisimiz 36. Olaan Kurultayn tarihini belirleyecek. dedi.

BNGÖL AçIKLADI

Bingöl, parti genel merkezinde düzenledii basn toplantsnda, CHPnin 35. Olaan Kurultaynn 16-17 Ocak 2016da yapldn anmsatt. parti tüzüünün amir hükmünün 2 ylda bir olaan kongre ve kurultayn yaplmasn emrettiini belirten Bingöl, bu yl içerisinde, CHPnin olaan kongre takviminin iletilmesi ve ardndan Parti Meclisinin (PM) belirleyecei bir tarihte 36. Olaan Kurultayn yaplmasn deerlendirdiklerini söyledi. Bingöl, unlar kaydetti:

MYKda alnan kararla, bugün itibaryla olaan kongre sürecini balatm bulunuyoruz. Takvimimiz oldukça geni bir zaman dilimini kapsyor. Bizim kongrelerimiz sadece ilçe ve il kongreleriyle snrl olmayp, balangcndan itibaren bir dizi i ve ileyii gerektiren bir kongre süreci. O açdan bugünden itibaren olaan kongre takvimimiz balatlmtr. Bundan önce yaptmz üç toplantda da çok büyük bir arlkla milletvekillerimizin, Parti Meclisi üyelerimizin ve il bakanlarmzn ortak karar da açklamalar da olaan kongre sürecinin balatlmas yönündeydi. Bu deerlendirmelerin nda bugünkü toplantda karar aldk ve olaan kongre sürecini balatyoruz. Ardndan da bu sürecin tamamlanmasnn hemen akabinde Parti Meclisimiz 36. Olaan Kurultayn tarihini belirleyecek.

Ana Sayfaya Git