CHP ve MHP'den hükümete bedelli desteği

Hükümet bedelli askerlik için harekete geçti. Muhalefet partisi CHP ve koalisyon ortağı MHP'den de destek var.

Haberler 18.07.2018 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Grup Bakanvekili Engin Özkoç, bedelli askerlikten elde edilecek gelirle ilgili, Asker aileleriyle, ehit aileleri için kullanlsn diye bakyoruz derken; MHP Grup Bakanvekili Erkan Akçay da Biz de gereken katky vereceiz. Bu hassas bir konu ifadesini kulland.

CHP Grup Bakanvekili Özkoç, 15 bin TL, 25 gün ve 25 ya olarak açklanan bedelli askerlikle ilgili, Bu karar ilgili kurullar tarafndan incelendi. Böyle bir ihtiyaç olduu tespit edildi diye bakyoruz dedi.

Habertürkün haberine göre, Özkoç, Kaynaklarn ehit aileleriyle ilgili kullanlmas gerekir. Bir kiinin veya birkaç kiinin ald kararlarla milletten elde edilen kaynaklar gereksiz yerlere kullanlmamas gerekir. Buradan elde edilen gelirler doru kullanlsn. Asker aileleriyle, ehit aileleri için kullanlsn diye bakyoruz ifadelerini kulland.

Özkoç, Biz bu konularla ilgi yazlar ular ulamaz, doru olan buydu diyoruz. Dardan baknca sadece muhalefet ediliyormu gibi yanstlyor. Askerlerle ilgili bir gelir elde ediyorsak, bu gelirin madur olan asker ailelerine aktarlmas gerekir. Türkiyenin yararna olan her eyi iletiyoruz dedi.

TSKNIN HTYAçLARI BAKIMINDAN DEERLENDRMEK GEREKR

MHP Grup Bakanvekili Erkan Akçay da yapt açklamada, Plan Bütçe Komisyonunda torba yasann görüülecei anlalyor. Biz de gereken katky vereceiz. Bu konu hassas bir konu. Bizim askerlie bakmz dier toplumlardan daha farkl. Bu yapya halel getirmeyecek ekilde yaplmas gerekir. TSKnn ihtiyaçlar ve birikme bakmndan deerlendirmek gerekir ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git